Adománnyal segített az ótemplomi református gyülekezet

2023.12.21. 15:40

Hála kísérte a szeretetcsomagok útját Batidán is

Külterületen élő nehéz sorsú családoknak, magányosan élő időseknek is juttatott ismét szeretetcsomagokat a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség. Személyesen vitték házhoz az adományokat.

Tábori Szilvia

Hatodik éve viszik el az otthonokba az ünnepi szeretetcsomagot. Fotó: Tábori Szilvia

Volt, aki könnyek között, néhányan széles mosollyal, más az ég felé tekintve adott hálát a karácsonyi asztalt ünnepibbé tevő csomagért Vásárhely külterületén. Volt, aki áram nélküli tanyájára tért vissza az adománnyal, volt, aki eltérő nevelési igényű gyermeke mosolyával kísérve lépett be rendezett, de csöndes házába. Az egyik 81 esztendős özvegyasszony úgy szorította kezeiben a csomagot, mintha az magányát enyhítené. Háza ajtajában állva mesélte, több mint két évtizede munkahelyi balesetben megsérülve hagyta itt férje, és ő azóta sem szokta meg hiányát. Máig siratja elhunyt társát. Az adományt őszinte szívvel fogadta, mert szerény nyugdíjából még úgy is nehezen boldogul, hogy máshol élő fiai segítik. Egy távolabbi, Batida félreeső utcájában élő, csupán özvegyi nyugdíjra jogosult asszony felnőtt autista fiát neveli szinte néhány tízezer forintból. Rendezett házuk udvarán egy égszínkék pokrócon üldögélő cirmos, és a váratlan vendégeket csóválva üdvözlő kutya teszi barátságosabbá szürke és nehéz hétköznapjaikat.

Fotó: Tábori Szilvia

A hódmezővásárhelyi ótemplomi református gyülekezet idén is közel másfél millió forintot gyűjtött össze az Asztalt terítesz elnevezésű, a 23. zsoltár, gondoskodásról szóló verseit idéző kezdeményezés keretében azért, hogy karácsonyhoz közeledve a nehéz sorban élők szívét kicsit könnyebbé, ünnepi asztalukat pedig meghittebbé tegyék. A szeretetcsomagokat Bán Csaba lelkész segítőivel, illetve Benkő Zsolt külterületi képviselővel közösen – immár hatodik éve – személyesen vitték el az érintettekhez. A napokban mintegy negyven csomagot osztottak szét Vásárhely külterületén, köztük Batidán és Szikáncson is.

Bán Csaba azt hangsúlyozta, a nagycsaládok mellett nehéz sorsú, egyedül élő időseket is megszólítottak. Benkő Zsolttól megtudtuk, hogy a szerény bérért valaha téeszekben dolgozók különösen kevés nyugdíjból élnek, az egykori háztartásbeli asszonyok pedig nem is jogosultak arra. Sokan kevéske pénzüket beosztva kénytelenek boldogulni napról napra, sokszor minimális családi segítséggel vagy anélkül.

Az Asztalt terítesz adománygyűjtésben összesen 178 csomagot osztott ki Vásárhelyen – a gyülekezet iskoláinak közösségén túl a Sorsok Háza ellátottjainak – és külterületen élőknek a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség, valamint adományokat juttattak el a Szivárvány Otthon gondozottjai részére is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában