Szegedi hírek

2023.12.12. 22:00

Inkább árok, mint kereszteződés a Gutenberg utca sarka

Kiss Anna

Hónapok óta nem kezelik a problémát Szegeden.

Fotó: Karnok Csaba

Több panaszt kaptunk az elmúlt hetekben arról, hogy Szegeden a nagykörút és Gutenberg utca kereszteződésében egy hatalmas árok van, ami jelentősen megnehezíti a járművel történő közlekedést . Olvasóink szerint éppen csak gurul az autó, úgy tudnak nagy nehezen átevickélni az általuk esővízelvezető-csatornának nevezett úthibán.

A jelzésüket követően mi is szemügyre vettük a problémát a térkővel kirakott utca elején, ahol valóban komoly gondok vannak. Olyan, mintha megsüllyedt volna az út, így alakult ki ott egy valóban jó mély árok. Aki abba belezúdul, komoly számlát fizethet az autószerelőnél: a kerekeket, a tengelyt és a lengéscsillapítókat sem kíméli a gödrön való átjutás. De alaposan lelassítva is veszélyben van az autó épsége, pláne egy alacsonyabb jármű esetében, aminek az alja leérhet az úttestre az utcába beforduláskor.

Kerestük a probléma kapcsán hétfőn a szegedi önkormányzatot, ahol arról érdeklődtünk írásban, hogy tudnak-e az utca elején kialakult helyzetről, és a tervek szerint mikor javítják ki az úthibát. Választ azonban nem kaptunk lapzártánkig a városvezetés részéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában