Jegyzet

2023.12.22. 13:46

Négykerekű ajándék

Suki Zoltán

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy pénteken valami olyasmi történt Szegeden, vagyis inkább Szegeddel, ami már nagyon régen, vagy talán még sosem. Ugyanis bejelentették, hogy itt építi meg legújabb gyárát a világ egyik legnagyobb elektromos autó gyártója, a kínai BYD.

Mihálffy Béla országgyűlési képviselő ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy a beruházás hatalmas lehetőség, és évtizedekre meghatározhatja Szegednek és a térségének a jövőjét. Szijjártó Péter, külügyminiszter pedig azt közölte, hogy a BYD gyár a magyar gazdaságtörténet egyik legjelentősebb beruházása lesz, amelynek nyomán több ezer új munkahely jön létre. Amúgy volt is meló benne rendesen. Hogy ez összejöjjön, 224-szer kellett tárgyalóasztalhoz ülni a feleknek, de szerencsére egymás tenyerébe csaptak a végén, és összejött az üzlet. Arról, hogy pontosan mikor kezd épülni a gyár és mikor kezdi a termelést, majd később tájékoztatnak, de ez így is éppen elég jó hír egyelőre. Szegedről ugyanis igencsak hiányzik, hiányzott az ipar. Most – jórészt a kormánynak köszönhetően – azonban tényleg olyan történt, amilyen még Európában nem, hiszen ez az első itteni gyára a kínai cégnek. És ami a legfontosabb: több ezer munkahelyet lehet majd köszönni a beruházásnak. Ráadásul nyilván nem csak a majdani gyárban dolgozókra gondolok, hanem a számtalan beszállítóra.

Azt hiszem, ha valaki elég bátor és halad a korral, akkor már most készülhet arra, hogy karriert, és sikeres vállalkozást építsen az első szegedi autógyárra alapozva. Nekik sok sikert! Ez jó ajándék volt Szegednek, így karácsony előtt néhány nappal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában