Szentes

2023.12.17. 16:18

Öröm és meghatódottság az ajándékosztáson - Galéria

Hétvégén több raklapnyi tárgyi és élelmiszer adományt osztott ki rászorulóknak a Fatima Ház Alapítvány a vármegyében, így Szentesen is. Vasárnap a régóta jótékonykodó egyik fő támogató, a Metalcom Zrt. vezérigazgatója, Bozó Zoltán személyesen ajándékozott meg néhány családot.

Darók József

Az adományozók és az adományozottak is megható pillanatokat éltek át. Fotó: Darók József

Megható pillanatokat élhettek át adományozók és megajándékozottak. Majdnem elsírta magát Benkő Beatrix, amikor az ajándékok között személyre szólót is talált: egy telefon az egyik gyermeke nagy vágya volt. Öt gyermeket nevel egyedül a fiatal anyuka, a legidősebb kilenc, a legkisebb másfél éves. 

Én írtam meg a levelet a nevükben, szegénykéim nagyon kis dolgokat kértek. Mondtam nekik, nem biztos, hogy a Jézuska tudja teljesíteni, de ők még egy szem cukornak is örülnek. Egyedül vagyok, fóliában dolgozom, így nagyon nehéz, pici pénzből élünk, de próbáljuk a legtöbbet kihozni. Nagyon nagy segítség, ami innen jön. A kisfiamnak a telefon volt minden álma már két-három éve. Nagyon szeret játszani, és kitűnő tanuló, az iskolai internetes feladatokhoz is jól jön a készülék, nagyon fog neki örülni

 – vitte haza boldogan az ajándék egy részét, ami elfért a kerékpáron. A többit házhoz viszik. 

Az adományokat vasárnap az egyik fő támogató, a Metalcom Zrt. részéről Bozó Zoltán vezérigazgató és munkatársai adtak át hat családnak. A gyűjtést Kerekes Ágnes szervezte Szentesen, a másfél szobás lakását gyakorlatilag telepakolták a több raklapnyi csomaggal. Nagyobb értékű ajándékokat is kioszthatott az alapítvány, például Xbox-játékokat, telefonokat.

A jótékonykodás hosszú évekre nyúlik vissza a cég életében, és belülről jön, ezek az értékek alapvetően személyhez kötöttek 

– fogalmazott Bozó Zoltán. Mint hozzátette, ez a legnagyobb öröm a Metalcom első vezetőjeként és tulajdonosaként, hogy a saját, a kollégái és a vállalat értékrendje nem csak találkozik, hanem teljesen egy irányba mutat. A partnereiknek szánt ajándék árát vállalati döntés alapján jótékonysági célra fordították. 

Ami ebben egyedi, hogy a kollégákat kértük meg, hogy javasoljanak szervezeteket. Nagy örömömre szolgált, hogy szentesi alapítványt választottak ki. De ennél is fontosabb, hogy az összegen túl a kollégák önmaguk is adományoztak 

– szólt a dicséret munkatársainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában