Helyi közélet

2023.12.27. 15:40

Örülnének a szilveszteri bulinak Makón

Lesz-e idén is szilveszteri utcabál a főtéren, mint tavaly? A kérdés alighanem foglalkoztat jó néhány embert, a múlt évi, akkori rendezvényt beharangozó hírünk online változata ugyanis „új életre kelt” a napokban a legnagyobb közösségi oldalon. Ezért rákérdeztünk.

Szabó Imre

A makói Korona környéke az óév utolsó estéjén várni fogja a bulizni vágyókat. Fotó: Szabó Imre

A szilveszteri utcabálra való igényt nálunk egyik olvasónk, Szabó Lajos vetette fel egy tavaly év végi hozzászólásában. Mint fogalmazott, a kis pénzű emberek, akik nem tudják egy éttermi, zenés-táncos rendezvény költségeit vállalni, az év utolsó napján örülnének egy ilyen lehetőségnek. Mi ennek nyomán érdeklődtünk a múlt évben előzetesen a városházán – kiderült azonban, hogy közben mások is előálltak az ötlettel.

Ami végül az önkormányzat jóvoltából végül meg is valósult. Az eseményt a múlt év utolsó napjaiban beharangozó hírrel népszerűsítettük. Mint benne olvasható: 2022-ben először invitálták a makóiakat utcabálra szilveszterkor. A szórakozni vágyókat a város főterére, a Korona étterem teraszára várták, ahová DJ Sindelt hívták meg retró diszkót tartani. Úgy tervezték, hogy a program este 6-kor indul és újév napján hajnali 2-kor ér véget. 

Az érdeklődést a rendezvény iránt jelezte, hogy ezt közel 2 ezren olvasták lapunk online változatán. És a rövid cikk a legnagyobb közösségi oldalon az elmúlt hetekben új életre kelt: miután valaki írt egy friss hozzászólást, többen azt gondolták – a megjelenés dátumát nem figyelve –, hogy az idén szilveszterkor várható programot népszerűsíti. Néhányan ezt örömmel vették (volna), de a dátum tisztázását követően is többen jelezték: szívesen fogadnák az ez évi ismétlést.

Ezek után az ezzel kapcsolatos kérdést idén is feltettük a városházán. Mint megtudtuk, a múlt évi rendezvényre a vártnál jóval kevesebben mentek el, de az akkori csekély létszám ellenére ismét próbálkozni fognak – igaz, a tavalyi buli egy szerényebb változatával. Megtudtuk: az óév utolsó napján a Korona mellé árusok települnek ételekkel-italokkal és délután 3-tól éjfélig várják közös ünneplésre az érdeklődőket. Diszkós nem lesz, de az épületből szólni fog a zene.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában