Szegedi hírek

2023.12.07. 17:01

Városi ösztöndíjat kaptak a kiváló diákok – Galéria

Timár Kriszta

Hatvannégy Szegeden tanuló középiskolás és egyetemista vehette át a város ösztöndíját. Fotó: Karnok Csaba

Ötven egyetemista és 14 középiskolás vehette át csütörtökön kora délután Szeged városi ösztöndíját. A Szegedi Tudományegyetemen kiváló tanulmányi eredményeket elérő fiatalok 10 hónapon át havi 20 ezer forintot kapnak, a középiskolások egyszeri 50 ezer forintos támogatást vehettek át a Városházán. Botka László polgármester hangsúlyozta: Szeged a tudás városa, ez adja erejét és versenyképességét. Ezért fontos cél, hogy támogassák a kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalokat, melyre a két ösztöndíj mellett a Bursa Hungarica pályázat is lehetőséget biztosít. A három programban idén összesen 149 diák támogatásához járultak hozzá 29 millió forint összértékben.

Gellén Klára, a Szegedi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettese az ünnepségen úgy fogalmazott, büszkék lehetnek magukra a pályázaton nyert fiatalok, hiszen éltek ezzel a lehetőséggel. Arra biztatta a jelenlévőket, hogy keressék azokat a lehetőségeket, amelyeknek köszönhetően tovább fejlődhetnek és emlékeztette őket arra, hogy meghatározó az a közösségi háló, melyet ezekben az években a középiskolában és az egyetemen ki tudnak alakítani maguknak.

Az ösztöndíjasok nevében Meszlényi Viktória, a SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar hallgatója mondott köszönetet, a program zenés ünnepi műsorral zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában