Szegedi hírek

2024.01.27. 09:01

A fiatalok önkéntes tevékenységeit segítő kézikönyv jelent meg

Magyarországi, vajdasági és felvidéki szervezetek együttműködésével a fiatalokat önkéntes programok és akciók szervezésében segítő online kézikönyv jelent meg uniós támogatással.

Delmagyar.hu

A közlemény szerint a kiadványt a szegedi alapítvány mellett a Szabadkai Caritas és a felvidéki, nagykaposi Luminosus szervezet munkatársai és fiatal önkéntesei hozták létre. Céljuk, hogy segítsék a fiatalokat, ha önkéntes programot vagy akciót szeretnének szervezni, de még nincs ebben tapasztalatuk.

A 60 ezer euró (23 millió forint) támogatással megvalósult projekt a részt vevő fiatalok kezdeményezésére kabalaállatot kapott: ÖMI és barátai történetén keresztül mutatják be, hogyan lehet megvalósítani egy projektet önkéntesek segítségével. A segédlet második felében szakmai anyagok találhatók.

A projekt munkatársai és önkéntesei ellátogattak Szabadkára, Nagykaposra és Szegedre is, és a helyi tapasztalatokat feldolgozva állították össze a kézikönyvet, amely a Talentum Alapítvány honlapjáról letölthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában