Szegedi hírek

2024.01.05. 14:40

Döbbenetes dalt írtak a Délmagyarról (Videó)

Suki Zoltán

Ilyennek látja a mesterséges intelligencia a szerkesztőségünk épületét.

A napokban volt a Délmagyar podcast vendége Brillmann Zsolt. A közösségimédia-szakértővel a mesterséges intelligenciáról beszélgettük. Sok érdekes dolog elhangzott, de végül arra jutottunk, hogy a puding próbája az evés. Így aztán Brillmann Zsolt felvetette, hogy írat egy indulót, ami a Délmagyarországról szól. Egyetlen dolgot kérdezett, azt, hogy milyen stílusú legyen. Suki Zoltán kollégánk döntött úgy, hogy punk legyen, de végül is egy kicsit lazább, punk-rock stílusban készült el a dal, ami igen szellemesre sikerült, és ITT tudják meghallgatni.

Azt pedig, hogy mindenki egyre komolyabban veszi a mesterséges intelligenciát, abból is látni, hogy a piaci hatásait vizsgálja a Gazdasági Versenyhivatal, mert úgy vélik, hogy az új technológia robbanásszerű terjedése torzíthatja a versenyt a digitális ágazatokban és kiszolgáltatottabb helyzetbe hozhatja a fogyasztókat. Ezért a nemzeti versenyhatóság előre feltérképezi a kockázatokat.

Egyébként korábban Palkovics László, akkori technológiai és ipari miniszter kezdeményezésére létrejött a Mesterséges Intelligencia Koalíció. Ennek célja, hogy Magyarország a mesterséges intelligencia fejlesztések és alkalmazások terén az európai élvonalba kerüljön, és a nemzetközi MI közösség fontos tagjává váljon. Az MI Koalíció alapítóinak szándéka, hogy az MI-fejlesztők, a MI felhasználói oldalát képviselő piaci és állami szereplők, az akadémiai szféra, a szakmai szervezetek és az állami intézmények közösen határozzák meg a mesterséges intelligencia hazai fejlesztésének irányait és kereteit, állandó szakmai és együttműködési fórumot biztosítva. Az MI Koalíció megalkotta Magyarország 2020-2030 közötti időszakra szóló Mesterséges Intelligencia Stratégiáját, amelyet egy kormányhatározattal fogadtak el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában