236 millió forintot nyertek, keresi a vállalkozót az önkormányzat

2024.01.31. 17:30

Felújítják a bordányi Vadgeszetenye éttermet

Arany T. János

Megújul a bordányi Vadgesztenye étterem. Bővítik a konyhát és új konyhatechnológiai eszközöket vesznek. Fotó: Török János

Mint megírtuk, korábban 236 millió forintot nyert Bordány az önkormányzati, Vadgesztenye étterem felújítására. 2022 decemberében az önkormányzat egy kiemelt projektje támogatást kapott az Európai Uniótól és a kormánytól. Az EU társfinanszírozásával megvalósuló a helyi gazdaságfejlesztést célzó – az önkormányzati étterem konyhájának bővítése és felújítása – projekt annak idején száz százalékos támogatást kapott. Végre minden terv elkészült, minden szakhatóság engedélye megvan, így kiírásra kerülhetett a közbeszerzés. A kivitelezésre a szerződés aláírását követő hét hónapja lesz a legkedvezőbb ajánlatot adó kivitelezőnek.

DSC_2928
236 millió forintot nyert Bordány az önkormányzata a Vadgesztenye étterem felújítására.
Fotó: Török János

Az  önkormányzati tulajdonban lévő épület folyamatos fejlesztéseken esett át, a földszinten legutóbb éppen az étterem rész újult meg: a járólapok cseréje és festés valósulhatott meg. Az emeleten az Egérház Alapítvány a közösségi szálláshely megújításába kezdett, itt napelemek és légkondicionáló berendezések felszerelésére került sor, valamint megvalósult a szobák, illetve a közösségi tér és a kiszolgáló helyiségek festése is. Folyamatban van egy az udvarban elhelyezhető rendezvénysátor beszerzése is.

A mostani tervek szerint az épület szükséges bővítését követően egy teljesen új konyha kialakítása valósulhat meg. Az új konyhatechnológia beszerelése, valamint a bővítésnek köszönhetően új kiszolgáló helyiségek kialakítása és berendezése lehetővé teszi egy modern, költséghatékony konyha működését.

A Bordány Vadgesztenye vendéglő annak idején az ÁFÉSZ tulajdonában volt. Az önkormányzat vette meg nagyon lepusztult állapotban. A helyet 1980 óta üzemelteti Nagyapáti Károlyné Klárika. Az étteremben a hagyományos menüs étkeztetés mellett lehetőség van a’la carte, azaz étlap szerinti étkezésre is. A tanévben itt készítik az ebédet az általános iskola menzásainak és a szociális étkeztetést is innen oldják meg.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában