Szegedi hírek

2024.01.27. 15:59

Ismét ételt osztottak az Anna-kútnál

Suki Zoltán

Fotó: Karnok Csaba

Szombaton Szegeden, az Anna kútnál zárta a 35. Karácsonyi Szeretet-Lakoma országos ételosztó sorozatát a Szeged- Ételt az Életért Alapítvány. Hatvany Viktória lapunknak elmondta, hogy az akciót tavaly november 25-én kezdték el, ugyancsak az Anna-kútnál. Mostanáig 6000 tál meleg ebédet és több száz tonna tartós élelmiszert osztottak ki az országban.

 

Január végén azért tartjuk fontosnak az ételosztás megismétlését, mert a gázszámlával nehezített időszak talán az év legnehezebb időszaka. Nagyon sok családnak a fagyos, téli, fűtési időszak a legmegterhelőbb anyagilag, és bizony ilyenkor nem kerülnek egészséges élelmiszerek az asztalra. Ilyenkor lecseng a karácsonykor felturbózott adománygyűjtési adakozási hullám, pedig a januári, februári nagy hidegben, a segítségre ugyanúgy szükség van 

– tette hozzá Hatvany Viktória.

Most 200 családnak elegendő meleg ételt, 200 adag édességet, 400 adag forró teát, és 200 darab tartósélelmiszer-csomagot adtak a rászorulóknak. A tartósélelmiszer csomagban liszt, cukor, alma, burgonya, rizs, kechup, sárgaborsó, pufi, szaloncukor és édesség is volt.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában