Szegedi hírek

2024.01.06. 20:30

Kutakról és balesetekről olvastunk áprilisban

Az egyik, fúrt kutakról szóló cikkünket olvasták a legtöbben tavaly áprilisban a delmagyar.hu oldalon. Az ötös listán még szerepelnek balesetek és egy nagypénteki bevásárlás is.

Suki Zoltán

Nem csillapodnak a kedélyek a fúrt kutak ügyében – írtuk április 11-én, és ez lett a legolvasottabb cikkünk abban a hónapban a delmagyar.hu oldalon. Akkor egyébként sajtóközleményben tájékoztatott az Agrárminisztérium, hogy továbbra is díjmentesen lehet üzemeltetni a korábban létesített és bejelentési kötelezettségnek eleget tevő kutakat. Fontos kitétel, hogy az új kutat karszt- vagy rétegvízkészlet igénybevétele nélkül, talaj-, illetve talajvíz-szennyezéssel nem érintett területen létesítsék, és annak talpmélysége az 50 métert nem haladja meg, illetve az első vízzáró réteget nem éri el. Lényeges továbbá az is, hogy a kút csak az üzemeltetője művelésében álló földterületek öntözését biztosíthatja.

A második helyre egy szomorú hír került, ugyanis halálos baleset történt Apátfalvánál.

Egy traktor Makó felé haladt, amikor áttért a szemközti sávba, majd egy négy méteres árokba hajtott, a járműhöz kapcsolt munkagéppel. A traktor vezetőjét a tűzoltók emelték ki a vízelvezető-árokból. A helyszínre mentőhelikoptert is riasztottak, a férfit ötven percen át próbálták újraéleszteni, de életét már nem tudták megmenteni. A baleset miatt félpályás útzár volt érvényben az érintett szakaszon.

A harmadik legnépszerűbb cikkben arról írtunk, hogy nagypéntek előtt, csütörtökön kilátogattunk a Mars téri piacra, ahol sonkát, kalácsot és tojást vásároltunk. A füstölt hátsó csülök, lapocka 2990, a szívsonka 3790 forint volt.

A negyedik helyen a Testvérgyilkosság történt Szegeden című cikkünk szerepel. Egy negyvenéves férfi végzett néhány évvel fiatalabb testvérével szombaton, valamikor késő este Szegeden, a Kossuth Lajos sugárút egyik házában. Utána a férfi magát is megölte.

Végül pedig ismét egy baleset következett. A 472-es úton, Hódmezővásárhely közelében halt meg egy motoros, aki egy betonkerítésnek ütközött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában