Helyi közélet

2024.01.13. 08:20

Nehéz, de eredményes év Ópusztaszeren

Nehéz, eseménydús és sikeres esztendőt zárt 2023-ban Ópusztaszer. Makra József polgármester több beruházást sorolhatott évértékelőjében, hangsúlyozva: figyelnek a lakosokra, és olyan projekteket valósítanak meg, amelyekre szükség van.

Imre Péter Géza

Makra József polgármester több beruházásról, eredményről számolhatott be. Fotó: Imre Péter

Az energiaválság miatt is nehéz év volt 2023, de megoldottuk, hogy a közvilágításban ne legyen korlátozás. A korszerűsítése azonban napirenden van, a napokban dönt róla a képviselő-testület. Előzetesen annyit elárulhatok, mindenképpen megcsináljuk, muszáj

 – kezdte évértékelőjét Makra József, Ópusztaszer polgármestere.

Az elmúlt esztendőben sem volt hiány beruházásokban, fejlesztésekben. A katolikus egyházmegyével közös projektben épült az új tornacsarnok és készült el az általános iskola energetikai korszerűsítése 381 millió forintból. A falu például a telekkel járult hozzá és kiépítette a csarnok kulturált megközelíthetőségét a Felszabadulás utca felől. Sikeres pályázattal 300 millió forintot költhettek külterületi utak aszfaltozására és útalapok kialakítására.

A gyógyszertár a korábban erre a célra, az egészségháznál kialakított helyre került, mivel a korábbi patikus nyugdíjba ment, ő pedig saját ingatlanában fogadta a kuncsaftokat. Megvalósult a pusztaszeri majort és községünk belterületét összekötő kerékpárút kivilágítása 20 oszloppal és 20 lámpatesttel – ezt a belterületbe vonás is indokolta, szerepel a készülő települési rendezési tervünkben – 5 millió forintból, valamint a tanyagondnoki szolgálatnak vettünk új kisbuszt, a 11 milliós támogatást 7 millióval kellett megtoldani 

– sorolta Makra József. Megemlítette, áthúzódó beruházásként zajlik a konyha teljes újjáépítése, átalakítása a Belügyminisztériumtól a célra nyert 240 millió forintból, amelyből új eszközöket, gépeket is beszereznek.

Idei feladat a temető ravatalozójának a felújítása Magyar Falu programos 4,6 millió forintból, a polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítése 57 millióból, a járdaépítés a tavalyi pályázaton nyert több mint 3 millióból, és minden olyan lehetőségre lecsapnak – ahogy a faluvezető fogalmazott –, ami hiánypótló és komfortosabbá tehetik vele az ópusztaszeriek életét. Ebben a sikeres közösségi rendezvények is nagy szerepet játszanak. 

Személy szerint nekem nagyon fontos és öröm, hogy szépen nőnek az unokáim, a 6 éves Hunor és a 4 éves Bíborka 

– mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában