Szegedi hírek

2024.02.15. 08:20

A gombelem bonyolult dolog

Suki Zoltán

Nem mindegy, hogy milyen vastag. Fotó: Olvasónktól

Ha van otthon gombelemük, az jó, ha viszont lemerült, akkor megvan az ok a pánikra. Olvasónk lakásában Szegeden a fürdőszobában a fűtésről egy ajtó fölé szerelt elektromos melegítő gondoskodik. A melegítőhöz – 21-i századi módon – tartozik egy távirányító is, amit pedig egy gombelem táplál. Csakhogy olvasónknál ez lemerült. Nem túl aggódós típus egyébként, kivette a használhatatlan emelet, és útra kelt, hogy vegyen helyette egy másikat.

Nem aggódós, viszont előrelátó, és milyen jó, hogy az! Miután ugyanis bement az első üzletbe, egy 100 forintos boltba, hogy szerezzen egy elemet, kérték, hogy mutassa meg az övét. Akkor érte az első arculcsapás: hiába mutatta meg, nem volt olyan, amilyen neki kellett volna.

Kiderült ugyanis, hogy a gombelemgyártók kedvenc szórakozása, hogy más-más méretben gyártják az energiát adó tárgyat. Ráadásul nem csak a kerülete, hanem a vastagsága is változik. És itt kezdődött az igazi rémálom! Ugyanis csak a harmadik üzletben sikerült kitartó olvasónknak megfelelő elemet találnia.

Azonnal hazament, és behelyezte a távirányítóba a frissen szerzett árut, ami két nap múlva lemerült. Olvasónk azóta nem használ távirányítót a hősugárzó használatához, mert szercsére vannak rajta rendes gombok is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában