Szemléletformáló madáretetőt kapott az intézmény

2024.02.07. 10:30

A kismadarakra is figyelnek a mórahalmi iskolások – Galéria

Arany T. János

Szemléletformálás Mórahalmon. A Móra Ferenc Általános Iskola 2. c osztályosai figyelik a madáretetőt. Fotó: Karnok Csaba

A Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola és a Szent László Katolikus Általános Iskola pedagógusai fontosnak tartják, hogy a téli időszakban fokozottan figyeljenek a diákok természetes környezetükre és a körülöttük élő állatokra. A Mórasuli 2.c osztálya zsiradékból és lenmagból, kölesből és mazsolából madárkalácsot készített, valamint madáretetőt épített az osztálytermükkel szemben lévő fácskára. A katolikus iskola tanulóinak kertjét és udvarát szintén madáretető díszíti. Amíg be nem köszönt a tavasz, a gyerekek gondoskodnak a madarak táplálékának folyamatos pótlásáról.

A közelmúltban pedig az MVM Zrt. és az Alföldi ASzC Kiss Ferenc Erdészeti Technikum közös projektjének – Szegedi kistérség madárvilág életkörülményeinek javítása Szeged, Hódmezővásárhely, Makó és Mórahalom településeken – köszönhetően gyönyörű, új madáretetővel gazdagodott a Móra iskola zöldterülete.

 Ez egy olyan, fantasztikus szakemberek által készített etető, amibe csak a pici madarak tudnak bemenni. Annyira gyönyörű a kivitelezése, hogy otthonra dísznek is jó lenne. Amikor megkaptuk, az erdészeti technikum tanára tartott egy kis tájékoztatót és elmondta, késő tavaszig lehet etetni a madarakat. Az egyik kislány erre azt mondta, hogy hazamegy és mostantól fogva ő is etetni fogja a madarakat. Ezért fontos szemléletformáló ez a madáretető

 – mondta Murányi Gabriella, a Móra Ferenc Általános Iskola igazgatóhelyettese.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában