Szegedi hírek

2024.02.23. 19:11

Fülöp László a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje Szegeden – Videó

Fülöp László korábbi televízióst, kommunikációs szakembert indítja a nyári önkormányzati választáson szegedi polgármesterjelöltként a Fidesz és a KDNP. A polgármesterjelölt ezer szállal kötődik Szegedhez, mint elmondta, nagy megtiszteltetés, hogy felkérték erre a feladatra. A szakember 2018 óta foglalkozik komolyabban a politikával.

Suki Zoltán

Megtiszteltetésnek érzi a felkérést. Fotó: Fülöp László

– A Fidesz szegedi szervezetének döntése alapján Fülöp László kommunikációs szakember lesz az önkormányzati választáson a jobboldal polgármesterjelöltje

 – jelentette be pénteken közösségi oldalán Mihálffy Béla.

Az országgyűlési képviselő elmondta, hogy Fülöp László Szegeden végezte tanulmányait, jogi diplomáját is itt szerezte. 1993 óta foglalkozik újságírással, kezdetben riporterként dolgozott a Magyar Televízió Szegedi Körzeti Stúdiójában. 2013-ig pedig a Magyar Televízió szerkesztőjeként és műsorvezetőjeként dolgozott.

– Laci régóta foglalkozik a szegedi közélettel, figyelemmel kíséri a jobboldal munkáját országosan is és aktivistaként is elhivatottan támogatta a kormánypártok munkáját. Hajrá Laci – zárta gondolatait Mihálffy Béla.

– Megtiszteltetés, hogy rám gondolt a Fidesz, ami Európa egyik legsikeresebb jobboldali pártja, és igent mondtam a polgármester-jelölésre 

– mondta lapunknak Fülöp László. A polgármesterjelölt beszélt arról is, hogy már korábban kapcsolatban volt a kormánypártokkal, de akkor döntött úgy hogy komolyabban akar a politikával foglalkozni, amikor 2018-ban visszaköltözött Szegedre.

– A pártok helyi vezetőivel egyre többet beszélgettem, és azt vettem észtre, hogy egyszer csak idáig jutottunk, és engem tartanak alkalmasnak arra, hogy kiálljak a szegediek elé – tette hozzá Fülöp László.

Fülöp László jogász, televíziós műsorvezető, jelenleg szabadúszó kommunikációs tanácsadókén dolgozik. Szegeden született, 55 éves. Középiskolai tanulmányait a szegedi Vedres István Építőipari Szakközépiskolában végezte, majd a József Attila Tudományegyetemen szerzett jogi diplomát, később kommunikációs szakon is hallgatott. Ahogy Mihálffy Béla is megemlítette, 1993 óta foglalkozik újságírással, kezdetben riporterként dolgozott a Magyar Televízió Szegedi Körzeti Stúdiójában. 2013-ig a Magyar Televízió szerkesztőjeként, és műsorvezetőjeként dolgozott, 7 évet dolgozott a közszolgálatban, majd 4 évet a magánszférában töltött. Régóta foglalkozik közéleti kérdésekkel, figyelemmel kísérte a jobboldal munkáját helyben és országosan is, aktivistaként is kivette a részét a munkából. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában