Szegedi hírek

2024.02.19. 19:30

Változások a szegedi közlekedésben a héten

Közműjavítási munkálatok miatt, az 5-ös és 6-os trolibuszok várhatóan egy hétig terelőútvonalon közlekednek Szegeden. A rendőrség pedig egy országos akció keretében ellenőrzi, hogy betartják-e a pihenőidőt az autóbuszok és tehergépkocsik sofőrjei.

Tamási Anna Éva

Fotó: Karnok Csaba

A Szegedi Vízmű Zrt. hibaelhárítási munkálatai miatt az 5-ös és a 6-os jelzésű trolibuszok más útvonalon közlekednek Újszeged, Gyermekkórház irányában. A módosított közlekedés a Torontál tér és az Újszeged, Gyermekkórház végállomás közötti részt érinti.

A Szegedi Közlekedési Társaság tájékoztatása szerint a járatok a terelőútvonalon a Torontál tér (P+R) autóbusz-megállóhelyen és a Sportcsarnok (Székely sor) autóbusz-megállóhelyen állnak meg, a Torontál tér (P+R) trolibusz-megállóhelyet és a Csanádi utca megállót nem érintik. Az ellenkező, Körtöltés u./Vértói út irányban a járatok a szokásos útvonalon közlekednek. 

Az utazás megkezdése előtt érdemes ellenőrizni a módosított menetrendet és nem rutinból közlekedni, mert a munkálatok időtartama alatt a járatok munkanapokon is a hétvégi menetrend szerint közlekednek. 

Fotó: Karnok Csaba 

A munkálatok előreláthatólag péntekig tartanak majd, de ez az időjárás függvényében módosulhat.

Február 19–25. között fokozott közúti ellenőrzési akciót tart a rendőrség, tájékoztatott a rendvédelmi szerv a hivatalos közösségi oldalán. Ezúttal a gyorshajtók mellett a nehéz tehergépkocsik és az autóbuszok kerülnek az ellenőrzés fókuszába az ország egész területén. Leginkább azt fogják vizsgálni, hogy az említett járművek sofőrjei betartják-e az előírt pihenőidőt, amelynek a biztonságos közlekedés szempontjából kiemelt szerepe van a két járműkategóriánál. Másrészt ellenőrzi a rendőrség a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok betartását, valamint a beutazás, illetve a belföldön tartózkodás jogszerűségét is vizsgálják. Ezeknek a vármegyénket érintő M5-ös autópályán fokozott jelentősége van, ahol nem ritkán fordul elő, hogy mindenféle biztonsági szabályt nélkülözve szállítanak – leggyakrabban külföldi rendszámú járművek – életveszélyes rakományt.

Vezessetek óvatosan és tartsátok be a szabályokat

 – kérte a rendőrség a posztjában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában