Szelfi a szakszövetkezeti időkből és a kötögető bácsi

2024.03.07. 09:00

Mesterséges intelligenciával reklámoznak Bordányban

Arany T. János

Új idők új dalai: mesterséges intelligenciával alkotott szereplők reklámozzák a bordányi Legjava terméket. Fotó: bordany.com

A mesterséges intelligencia betette a lábát Bordányba. A nosztalgia és az AI segítségével reklámozzák a bordányi Legjava termékeket gyártó Homokhátság Szíve Szociális Szövetkezet egyik slágertermékét, a fűszeres paradicsomszószt. Nem ez az első ilyen húzásuk a bordányiaknak, korábban egy feltűnően vonzó, szintén a mesterséges intelligencia által generált hölgy a cukormentes őszibaracklekvárt és a padlizsánkrémet népszerűsítette. 

Fotó: bordany.com

A bordany.com önkormányzati hírportálon Tanács Gábor polgármester írta azt a cikket, ami arról szól, hogy Bordány egykor igazi paradicsom-nagyhatalomnak számított. Az Előre szakszövetkezet külföldre termelt, volt, amikor napokig álltak a szállítójárművek a kiskunhalasi út mentén, hogy bejussanak a paradicsom-feldolgozó üzembe leadni a termést. Annyira sokan foglalkoztak a paradicsommal, hogy a megépült üzem akkor Közép-Európa legmodernebb paradicsomsűrítményeket előállító gyára volt. 

Fotó: bordany.com

Akkoriban viszont kevés fotó készült, a szelfizésről pedig azt sem tudták, mi az. Ez adta a reklámkampány ötletét: megkérték az AI-t, a mesterséges intelligenciát, hogy készítsen ilyen fényképet. A jövőben több hasonló poszttal készülnek. A polgármester azt mondta, a megdöbbentő termékeket hasonlóan megdöbbentő  AI-generált személyekkel fogják népszerűsíteni. A motoros néni eperkecsapot, a kötögető szakállas hipszter bácsi sárgabarackmustárt reklámoz majd. A mesterséges intelligencia által megálmodott képeket, amelyeken a Legjava termékek a főszereplők, a közösségi médiában publikálják a bordányiak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában