Szegedi hírek

2024.03.08. 10:00

Neves tudós érkezik több vármegyei plébániára

Tamási Anna Éva

Fazakas Attila plébános méghívására érkezik az egyházmegyébe Szuromi Szabolcs Anzelm, Széchenyi-díjas kánonjogász professzor.

Fotó: Gémes Sándor

Országosan elismert tudós, kutató érkezik több, a Szeged-Csanádi Egyházmegyéhez tartozó plébániára a húsvéti ünnepkör jegyében. Szuromi Szabolcs Anzelm, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem korábbi rektora, Széchenyi-díjas kánonjogász professzor március 17-én tart nagyböjti lelkigyakorlatot a szeged-móravárosi, a szentmihályi és a röszkei plébániákon. Fazakas Attila plébános büszkén számolt be lapunknak az ezzel kapcsolatos tudnivalókról.

Az ötlet egy doktori dolgozati konzultáción röppent fel, hogy professzor urat meghívjam a közösségeinkbe, amelyre ő igent mondott. Ezt a hírt a hívek nagy örömmel fogadták és megtiszteltetésként értékelték

 – fejtette ki Fazakas Attila atya.

A lelkigyakorlat reggel 8 órakor kezdődik Móravárosban, majd ezt követően Röszkére látogat el Szuromi professzor a fél 10-kor kezdődő szentmisére. Az utolsó alkalom 11 órakor Szentmihályon veszi kezdetét. A szentmisék alkalmával gyónási lehetőség is lesz, valamint akik kérik, a betegek kenetében részesülhetnek.

Nagy megtiszteltetés ez közösségeink számára, hogy ilyen neves, elismert tudós látogat el hozzánk és tartja meg azokat a beszédeket, amelyeken keresztül a bűnbánó lelkek visszatalálnak Krisztushoz, mint a jó pásztorhoz

 – mondta a plébános.

Hozzátette, hogy természetesen minden szegedi és Szeged-könyéki hívet, jószándékú embert nagy szeretettel várnak a helyszíneken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában