Ferencszállás

2024.04.04. 09:15

Megújulhat a Mozgáspont tetőszerkezete

Szabó Imre

A ferencszállási Mozgáspont többek között gyógytorna-foglalkozások helyszíne. Fotó: Jani János

Befejeződhet a Mozgáspont tetőszerkezetének felújítása annak a 6 és fél milliós pályázati támogatásnak köszönhetően, amit most nyert el az önkormányzat. Az épület egykor az általános iskola tornaterme volt, és jelenleg is sport, illetve rekreációs célokat szolgál.

Jani János polgármester a Délmagyarországnak elmondta: a tető felújítására egyszer már nyertek támogatást, be is szerezték az ehhez szükséges léceket, cserepeket és a munkadíj kifizetéséhez szükséges összeget is elkülönítették. A bontáskor azonban kiderült, hogy nagyobb a baj, mint eredetileg gondolták: az egész tetőszerkezettel komoly problémák vannak, a gerendák például elkorhadtak. Így most teljes körű felújításra van szükség.

A falu első embere azt mondta, Magyar Falu-pályázatos támogatásról van szó, ami önerőt nem igényel. Ezért amint az önkormányzat számlájára érkezik a pénz, rögtön megkeresik a legkedvezőbb ajánlatot kínáló kivitelezőt és indulhat a beruházás. A munka becslése szerint néhány hónapot vesz mindössze igénybe. A tornaszoba addig természetesen zárva lesz, hiszen az épület és környéke átmenetileg munkaterületté válik.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában