Félnek Márki-Zay bosszújától

2024.04.06. 12:07

Politikai tisztogatás? - Kirúgták Dombi-Kiss Lászlót, a „királycsinálót”

Kovács Pál hódmezővásárhelyi polgármester-jelölt négy képviselő-jelöltje is visszalépett az indulástól, mert félnek, hogy Márki-Zay Péter polgármester kirúgja, vagy kirúgatja őket a munkahelyükről. Erre azután került sor, miután pénteken a Márki-Zay Péterből „királyt csináló” Dombi-Kiss Lászlót azonnali hatállyal elbocsátotta a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

Kovács Erika

Kovács Pál és Dombi-Kiss László, akit azonnali hatállyal elbocsátotta a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

Forrás: Kovács Pál / Facebook

Dombi-Kiss László kapcsolata már régebben megromlott Márki-Zay Péterrel, mert nem értett egyet a politikai ámokfutásával, most ő lett Kovács Pál egyik támogatója és képviselő-jelöltje.

Vádolja tetteiért a polgármestert

Kovács Pál visszalépő két jelöltje a helyi önkormányzati rendszerben rendelkezik munkaviszonnyal vagy közszolgálati jogviszonnyal. Ketten pedig közeli hozzátartozóik munkahelyét féltik. A volt jelöltek kifejezetten kérték inkognitójuk megőrzését, hogy ne váljanak a politikai tisztogatás áldozataivá. 

Kovács Pál még pénteken Vádollak! címmel tett közzé a közösségi oldalon egy hosszú posztot, amiben kifejtette, hogy a mosoly, a kézfogás, a szép beszéd, csupán egy hamis máz. A polgármester bizonyítékkal alátámasztott tényeket hazudtol meg, emberek becsületébe gázol, miközben saját hibáit fedi. 

Hová tűnt a szeretet hatalma?

Vádollak, mert 2018-2019-ban az emberek adtak neked egy felhatalmazást, egy titulust, bizalmat, a hitüket. Vádollak, mert azt ígérted, jobb leszel emberként, városvezetőként mint a korábbi vezetés. Vádollak, mert ki bolygód mozgásával egyetért, felemeled. De hazug módon tiprod, aki a bolygód mozgásával egyetérteni nem tud vagy nem kíván 

– írta a közösségi oldalán Kovács Pál.

 Vádollak! Vádollak, hogy kirúgattad átszervezés címszó alatt politikai érdekeidtől vezérelve Dombi-Kiss Lászlót. Lacit, aki eddig szakmailag korrekt és jó szakember hírében állt. Kirúgattad a HMSZ Zrt.-től a vezérigazgató által, mert tudtad, hogy ő képviselő-jelöltként indul és olyan elveket fog képviselni ellenedben, amelyeket Te már rég elhagytál

 – fogalmazott a polgármester-jelölt, aki számon kéri Márki-Zay Péteren, hogy hová tűnt a szeretet hatalma.

Kovács Pál: Márki-Zay Péter leköpte a politikai mimimum elveit

Kovács Pál kijelentette, a hatalom politikussá tette Márki-Zay Pétert, aki nem a köz érdekét nézi, nem a köz javát és a demokratikus értékek stabilitását, hanem a saját egyéni politikai előrejutását, az országos politikai ambícióit. 

Hol maradnak hát a demokratikus elvek? Amikért állítólag oly sokat küzdöttél és küzdesz?!

 – szegezte neki a kérdést.

 De aki politikusként ily hitványságot, a deklarált elvei, az általános politikai minimum leköpését eszközli, arra mit mondjak?

 – zárta sorait Kovács Pál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában