Helyi közélet

2024.04.21. 14:00

Tovább épül a személyi kultusz, Márki-Zay Péter arca a Mindenki Magyarországa Mozgalom logója

Márki-Zay Péter saját arca lett a Mindenki Magyarországa Mozgalom logója. Ezen még a támogatói egy része is megrökönyödött. Herczeg Sándor politológus szerint pedig ez a logó vicces és bizarr, illetve a választók hülyének nézése.

Kovács Erika

Az MMM új logója, amivel a választók a szavazólapon találkoznak: Márki-Zay Péter stilizált portréja. Fotó: Márki-Zay Péter hivatalos Facebook oldala

Mint ismeretes, a Mindenki Magyarországa Néppárt, hogy elindulhasson az Európa Parlamenti választáson, benyújtotta indulási regisztrációját a Nemzeti Választási Irodához (NVI), amit elfogadtak. Öt perccel később a Mindenki Magyarországa Mozgalmat is be kívánták jegyeztetni az önkormányzati választásra, de az NVI hasonlóságra hivatkozva elutasította a logó használatát. A logó egyébként nemcsak hasonlít, egy az egyben ugyanaz. Így a három különböző méretű M betű az önkormányzati szavazólapon nem lehet ott.

Márki-Zay Péter ezt támadásnak tekintette, úgy fogalmazott, hogy elvették tőlük az öt éve használt, jól ismert emblémát, ezzel hátrányt okoztak azoknak az önkormányzati jelölteknek, akik a mozgalom színeiben indulnak.

Újból a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordultak, és a szervezet most megengedte, hogy az MMM egy „semmi másra nem emlékeztető”, új emblémát jegyezzen be. Ez az új logó pedig nem más lett, mint Márki-Zay Péter arcképe. Mint a mozgalom vezetője közölte, egy három évvel ezelőtti, fiataljaik által alkotott és terjesztett portréképét, kiegészítve egy kék szalaggal fogják használni, mivel jobb híján ez volt az a legismertebb szimbólum, ami egyértelműen a mozgalmukhoz köthető.

A rendszerváltozás óta ilyen, hogy az elnök portréja legyen a logó, egyedül Jakab Péter A Nép Pártján mozgalmánál fordult elő, most pedig a Márki-Zay Péter vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalomnál. Márki-Zay Péter célja, hogy egyértelműen tudatosítsa, hogy melyik jelölt az ő embere, hiszen most nem csak két jelölt áll majd szemben egymással körzetenként, hanem négy. Ez vicces és bizarr, hogy csak egyedül az ő személyével lehet azonosítani az MMM-et. A közvélemény-kutatások szerint egyébként a Mindenki Magyarországát 1 százalék körül mérik 

– mondta a politológus, aki szerint ez a logó nem jó üzenet, a választók hülyének nézése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában