Szegedi hírek

2024.05.15. 14:00

Párbeszédet kezdene a vállalkozókkal a Fidesz és a KDNP képviselőjelöltje

Rendezné a város és az egyetem kapcsolatát, de a járdákat is rendbe tenné, emellett élhetőbbé tenné a Belvárost és Alsóvárost Farkas Levente, akit a szegedi 6-os választókörzetben indítanak a kormánypártok.

Suki Zoltán

Farkas Levente a fiatal felnőtteket szeretné képviselni a közgyűlésben. Fotó: DM

Jogász, agrármérnök vagyok, valamint hamarosan végzett közgazdász leszek. Egy Szeged melletti üvegipari vállalkozásnál, majd egy szegedi ügyvédi irodában dolgoztam, mint ügyvédjelölt, és közigazgatási vezetői tapasztalattal is rendelkezem

– mondta lapunknak bemutatkozójában Farkas Levente, akik a Fidesz és a KDNP a szegedi 6-os választókörzetben indít képviselőjelöltként.

A fiatal szakember elmondta, hogy Szegeden született, itt járt óvodába, iskolába, és a diplomáit is itt, a Szegedi Tudományegyetemen szerezte.

A problémák között megemlítette, hogy Szegedről elvándorolnak a fiatalok, mert nincsenek olyan munkahelyek, amelyek a magasan kvalifikált munkaerőnek megfelelnek.

A Szegedi Tudományegyetemen évente több ezer ilyen fiatal végez, akiket meg kell tartani a városnak. Én is éltem egy rövid ideig Budapesten, mert Szegeden nem találtam megfelelő munkát, azonban a szívem hazahúzott, ezért visszaköltöztem. Szeretném képviselni a fiatal felnőtteket a közgyűlésben, szeretném a fiatal felnőttek irányába is tudatosítani, hogy Szegedben rendkívül sok fantázia rejlik, csak tenni kell érte, hogy megvalósuljon. A fiatalok megtartása az egyik fő célom 

– mondta a terveiről.

Farkas Levente szerint a Belváros és Alsóváros élhetőbbé tétele is fontos feladata lesz, amit alulról szerveződve, személyes kapcsolattartással próbálna megvalósítani.

Azt szeretném, hogy a Belváros és Alsóváros ne legyen elfelejtve. Alsóváros Szeged legrégebbi és egyben legszebb része, azonban a jelenlegi városvezetés mintha elfelejtette volna, hogy létezik. Választókörzetembe tartozik a szegedi közlekedési infrastruktúra kritikus része, a vasútállomás a tervezett harmadik híd, valamint sok fő útvonal is, ezek, minta mind elfelejtődtek volna, ezen mindenképpen változtatnunk kell

 – jelentette ki Farkas Levente.

A képviselőjelölt programjában szerepel az alsóvárosi járdák, utak rendbetétele, és az esővíz elvezetésének megoldása. Megemlítette, hogy a Mátyás teret kibetonozza a mostani városvezetés, a polgárokkal és plébániával viszont nem egyeztettek erről. Farkas Levente szerint a város és az egyetem kapcsolata is rendezetlen, amin változtatni kell.

A jelenlegi alpolgármester megígérte a Szabadság tér kivilágítását, nem tette meg, ezt megvalósítjuk. A terveim között szerepel egy rektorán futópálya kialakítása is a Szabadság téren, valamint egy tanösvény kialakítása a Boszorkányszigeten. A Belváros és az Indóház tér koszban, szemétben úszik. Megtisztítjuk, de segíteni kell a belvárosi vállalkozókat is, párbeszédet kell folytatni velük 

– sorolta a feladatokat Farkas Levente.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában