Szegedi hírek

2024.06.07. 07:00

Rendbe tenné a Boszorkányszigetet Farkas Levente

Egy tanösvényt is kialakítana a Boszokrányszigeten a Fidesz és a KDNP képviselőjelöltje. Farkas Levente szerint egy rekreációs központtá lehetne alakítani a területet.

Suki Zoltán

A Belváros közvetlen szomszédságában, az alsóvárosi Boszorkányszigeten jelenleg egy elhanyagolt területtel találkozik, aki arra jár. Azt látni, hogy a kitaposott útra több helyen még fák is kidőltek 

– mondta lapunknak Farkas Levente, a Fidesz és a KDNP önkormányzati képviselőjelöltje a szegedi 6-os körzetben.

A jelölt szerint a Boszorkánysziget méltán nevezhető Alsóváros tüdejének, amelyet egy rekreációs központtá lehetne alakítani, egy ártéri pihenőpark és túraútvonal létesítésével.

– A terület egyszerre lenne alkalmas a belvárosiak és alsóvárosiak számára egy természetközeli kikapcsolódási helyként, valamint egy korszerű lépcső és akadálymentesített lejáró kiépítésével, akár a klinikán lábadozók számára is lehetőséget biztosítana egy idilli helyre való kimozdulásra – fogalmazott Farkas Levente, aki hozzátette, hogy a kerékpárosok számára is még népszerűbbé lehetne kialakítani a helyet, többek között egy biciklitúra útvonal létesítésével.

Farkas Levente egy történelmi tanösvényt is kialakítana, a világháborús mementók bemutatására.

A képviselőjelölt szerint a Rotary-tanösvény és a Gergő-liget lehetne a minta, amelyekhez egy hasonlót az alsóvárosiak és a belvárosiak is megérdemelnek.

Farkas Levente elmondta azt is, hogy azt szeretné, hogy a Belváros és Alsóváros ne legyen elfelejtve.

– Alsóváros Szeged legrégebbi és egyben legszebb része, azonban a jelenlegi városvezetés, mintha elfelejtette volna, hogy létezik. Választókörzetembe tartozik a szegedi közlekedési infrastruktúra kritikus része, a vasútállomás a tervezett harmadik híd, valamint számos fő út vonal is, ezek, mintha mind elfelejtődtek volna, ezen mindenképpen változtatnunk kell – jelentette ki a képviselőjelölt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában