Helyi kultúra

2019.10.25. 17:29

Laptopot kapott a tápéi fiókkönyvtár

A laptopot az átadást követően azonnal ki is próbálhatták a gyerekek, akiknek a könyvtár robotika órát szervezett.

Laptopot kapott a Somogyi-könyvtár fiókkönyvtára. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba [email protected]

Új laptoppal gazdagodott a Somogyi-könyvtár Tápéi fiókkönyvtára. A hordozható számítógép Szécsényi Rózsa és Kormos Tibor önkormányzati képviselők támogatásával került az intézménybe, ahol korábban nem volt laptop. A könyvtárosok elmondása szerint ez nagyban megkönnyíti majd a munkát, például a vetítő használata is sokkal egyszerűbbé válik, amit korábban asztali számítógéphez kellett csatlakoztatniuk.

Laptopot kapott a Somogyi-könyvtár fiókkönyvtára. Fotó: Karnok Csaba

Úgy vélem, nehéz dolga van a szakembernek, aki itt azon fáradozik, hogy a számítógép elől elcsábítsa a gyerekeket és a felnőtteket. Ennek az egyik alapfeltétele, hogy a könyvtárban megfelelő körülmények és eszközök legyenek. Kapcsolatban állunk egy informatikai céggel, akik eszközállományukat szeretnék megújítani, mi pedig igényeltünk ezekből a lecserélt eszközökből – mondta Szécsényi Rózsa, aki hozzátette, hogy bár használt eszközökről van szó, de a könyvtár számára megfelelőek, hiszen az informatikai cég magasabb elvárásainak is megfeleltek ezek az eszközök.

A gyerekek rögtön ki is próbálhatták az új szerzeményt. Fotó: Karnok Csaba

A laptopot az átadást követően azonnal ki is próbálhatták a gyerekek, akiknek a könyvtár robotika órát szervezett, az alkalomra pedig a központi könyvtár laptopjait kölcsönözték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában