Szeptemberben kezdődhet az évad

2019.12.04. 15:23

Várják a Petőfi-színházterem átadását

A szentesi Petőfi Szállóban lévő színházterem felújítása jövőre elkészül, ősszel, szeptemberben kezdődhet az évad.

Imre Péter

A Petõfi szállós anyaghoz fotók, rajta Piti Péternével és Papp Jánosnéval (sárgában). Fotó: Imre Péter.

Fotó: Imre Péter

A szentesiek régi-új büszkesége, a Petőfi Szálló színháztermében hosszú, szűk esztendők után jö­­vő ősszel, szeptemberben felgördülhet a függöny, kezdődhet az évad a Tóth József Színház és Vigadóban – nyilatkozta legutóbb lapunknak Szabó Zoltán Ferenc polgármester. Kíváncsiak voltunk, a helybeliek mennyire várják ezt a napot.

– Érdekelnek a kulturális rendezvények, fontosnak tartom azokat. Mégsem biztos, hogy elmehetünk az előadásokra, mert lehet, hogy az üzlet külföldre szólít – mondta Olivér, aki alkatrészgyártással, termékfejlesztéssel kapcsolatos vállalkozást működtet. Piti Péterné Erzsébet kijelentette: nagyon várja, hogy elkészüljön a felújított színházterem, és amennyiben tud, már az első előadáson ott ül majd a nézőtéren. – Nekünk, hatvanasoknak nem is nagyon van más szórakozási lehetőség a központban.

Papp Jánosné Éva is elmegy az egyik előadásra. FOTÓ: IMRE PÉTER

– Mindenképpen elmegyek valamelyik előadásra – jelentette ki Bertus András. Hozzátette: korábban járt ott, de az olyan régen történt, hogy már arra sem emlékszik, mit látott. Csatlakozott véleményéhez Pa­taki Ferencné Eszter azzal, hogy a Petőfi Szálló színházterme hiányzik Szentes kulturális életéből.

– Szeretnék elmenni, már csak azért is, mert kíváncsi vagyok, hogy néz ki. Amíg a férjem élt, több előadást megnéztünk, vagyis összehasonlíthatom – mondta Papp Jánosné Éva. Hozzátette: nagyon várja, hogy megnyíljon, „biztos szép lesz”. – Figyelem a Petőfivel kapcsolatos híreket, információkat, szerencsére sokat olvashatok erről a Délmagyarországban – jegyezte meg.

– Szerintem már minden szen­­tesi nagyon várja, hogy újra felgördüljön a függöny a színházteremben, én is – mondta Dunai József, a Szentes Város Amatőr Színkör vezetője. Megemlítette: amennyiben felkérik őket, szívesen szerepelnének a megnyitón, úgy lenne teljes az örömük, ha nem a nézőtéren, a színpadon lehetnének azon a napon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában