Vásárhelyre szállott a páva

2020.01.15. 07:15

A szegedi Csizmadia Anna készítette fel Szejkét és Barkát

A vásárhelyi Kotormán Iringó Szejke és Kotormán Barka Ilona a Fölszállott a páva gyermek-évadának megnyerésével még ismertebbé tették szülővárosukat. A településhez közeli, a Rárósi út mentén lévő tanyán élnek szüleikkel, ott látogattuk meg őket. Baranyai Antal tortával, virággal kedveskedett nekik és galambot is reptethettek.

Imre Péter

Szejke (a magasabb), Barka és családjuk, édesanyjuk, Lõrincz Ildikó Lujza és édesapjuk, Kotormán László. Fotó: Imre Péter.

Fotó: Imre Péter

– Nem számítottunk arra, hogy megnyerik, bár az elődöntő és a középdöntő után már éreztük, lehet esély. Nagy boldogságot szereztek – mondta Lőrincz Ildikó Lujza, a Fölszállott a páva tavalyi gyermekévadának győztes testvérpárjának, a 11 éves Szejkének és a 9 éves Barkának az édesanyja. Csapatunkat otthonukban, Rárósi úti tanyájukon fogadta, ahol már 12 éve élnek. Közvetlenül a döntő után a Szőnyi Benjamin Református Általános Iskola nebulói elmondták: az énekléssel komolyabban 1 éve foglalkoznak, a szegedi Csizmadia Anna vezetésével (szintén pávanyertes volt, 2012-ben), ő nevezte be és készítette fel őket a versenyre.

A házhoz közeli fa ágain 5-6 páva pihent – rendszeres vendégek –, ez is bizonyította: Budapesten szállt föl a páva és Vásárhelyen szállt le.

Látogatásunkról készült írásunkat keresse a szerdai Délmagyarországban, amiből megtudhatja, mire költenék nyereményüket a lányok!

Fotó: Imre Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában