idén ünneplik fennállásuknak 990. évfordulóját

2020.09.24. 21:04

Elkezdődött a 13. Szent Gellért Fesztivál – Galéria

Kelemen Barnabás, Kokas Katalin, Palojtay János és Horti Lilla előadásával kezdődött el szeptember 24-én a dómban, a 13. Szent Gellért Fesztivál. A jelenlévők válogatott dalokat hallhattak Schumanntól, Mendelssohntól, Brahmstól és Mozarttól is.

Szeged 2020.09.24. Nemzetközi zenei fesztívál a Dómban Képen: zongoránál: Palojtay János és Kokas Katalin hegedű Fotó: Török János DM Délmagyarország

Fotó: Török János

A fesztivált szeptember 24-e és 30-a között rendezi meg a Szeged-Csanád Egyházmegye, különleges művészi- és kulturális élményeket kínálva. Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök kiemelte, idén ünnepli fennállásának 990. évfordulóját az egyházmegye, valamint a 90. évfordulóját annak, hogy a fogadalmi templomnak épült szegedi dómot székesegyházzá nyilvánították, a fesztivállal ezt is ünneplik.

Emellett a koncertsorozaton Ludwig van Beethoven születésének 250. évfordulójáról is megemlékeznek. Yoon Kuk Lee, a fesztivál művészeti vezetője elmondta, biztonsági okokból ezúttal nincsenek külföldi szólisták, de természetesen ez a fesztivál sem telik el a szegedi művészek nélkül. A pénteki előadást, Boros Misi és Balázs-Piri Soma zongorajátékát élőben közvetítik a Szeged-Csanádi Egyházmegye weboldalán, a szeged-csanad.hu oldalon.

Minden hangverseny ingyenesen látogatható, de a belépés regisztrációs jegyhez kötött. Egyszerre csak 260 személyt engednek be a koncertre érintésmentes lázmérés és kézfertőtlenítés után. Belépni csakis maszkban lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában