Helyi kultúra

2020.12.18. 15:11

Legtöbbet kölcsönző olvasóit köszöntötte a Somogyi-könyvtár

A Somogyi-könyvtár az esztendő utolsó napjaiban a 10 legtöbbet kölcsönző és legaktívabb olvasóját köszönti. Az elmúlt évben a kiemelkedően sok könyvet kölcsönző olvasóknak jelképes ajándékkal köszönik meg az olvasás és a könyvtárak iránti elköteleződésüket a könyvtárosok.

Török György (Odesszai Fiókkönyvtár) veszi át ajándékát Novkovné Hevesi Andreától, az Odesszai Fiókkönyvtár vezetőjétől.

Forrás: Somogyi Könyvtár

Tavasszal a járvány első hullámának időszakában a Somogyi-könyvtár és fiókkönyvtárai 2020. március 16-tól május 26-ig bezártak és a helyben használható könyvtári szolgáltatások szüneteltek. Május közepén a szegedi bibliotéka elindította a Könyv(tár)terasz szolgáltatást, amely lehetővé tette a könyvtárak előtti területen az előre megrendelt könyvcsomagok átvételét és kölcsönzését.

Török György (Odesszai Fiókkönyvtár) veszi át ajándékát Novkovné
Hevesi Andreától, az Odesszai Fiókkönyvtár vezetőjétől. Fotó: Somogyi Könyvtár

A koronavírus második hullámának következtében november 11-től ismét bezártak a könyvtárak. A Somogyi-könyvtár a törvény adta keretek figyelembevételével ebben az időszakban is biztosítja, hogy a szegediek ne maradjanak olvasnivaló nélkül. A Könyv(tár)pont szolgáltatásnak köszönhetően az előzőleg online igényelt olvasmányokat a Központi könyvtár és a fiókkönyvtárak előtt, a szabadban vehetik át az olvasók. A Somogyi-könyvtár által működtetett Könyv(tár)Pontokon hetente 600-650 kölcsönzésre előkészített könyvcsomag várja a szolgáltatást igénybe vevőket.

Akik az idén legtöbbször éltek és élnek az olvasnivalóhoz jutás lehetőségével:

Legtöbb könyvet kölcsönző felnőtt a Központi könyvtárban: Dobó András

Legtöbb könyvet kölcsönző nyugdíjas a Központi könyvtárban: Gutenkunst Béláné

Legtöbb könyvet kölcsönző felnőtt a fiókhálózatban: Török György (Odesszai Fiókkönyvtár), Nagy Dezsőné (Csillag Téri Fiókkönyvtár), Csányi Judit (Klebelsberg-telepi Fiókkönyvtár)

Legtöbb könyvet kölcsönző gyermek a Központi könyvtárban: Tigyi Áron István, Varga Botond Bulcsú

Legtöbb könyvet kölcsönző gyermek a fiókhálózatban: Varga Tímea (Tápai Fiókkönyvtár)

A Somogyi-könyvtár az egyéb könyvtári területen történt aktivitásért is kifejezi köszönetét:

Legtöbb játékban résztvevő gyermek: Békefi Bálint

Legtöbb iskolai csoportot könyvtárlátogatásra ösztönző pedagógus: Batta Zsuzsanna

A könyvtárosok felhívták továbbá a figyelmet, hogy még korántsem késő beszerezni a karácsonyi olvasnivalót. A központi könyvtár Dóm téri épülete mellett ugyanis 13 fiókkönyvtár teszi lehetővé az intézmények előtti Könyv(tár)Pontokon a kölcsönzést.

Bár kapkodni nem kell, iparkodni azonban érdemes, ugyanis a Könyv(tár)Pont szolgáltatás december 23-tól január 3-ig szünetel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában