Szegedi Nemzeti Színház

2021.05.21. 10:02

A tánckarba castingoltak – Fotók

A Szegedi Nemzeti Színház tánckarába kerülésért tartottak tegnap castingot a Kisszínházban, amire május közepéig lehetett jelentkezni, és az e-mailen küldött bemutatkozások – végzettség és videók alapján – 33 táncost hívtak be a válogatásra, közülük délutánra 9 maradt – tudtuk meg Hajdu Anitától, a tánckar vezetőjétől.

I. P.

Fotó: Kuklis István

Fotó: Frank Yvette [email protected]

Az apropó egyszerű: a kar egyik tagja anyai örömök elé néz, így a létszám tizenegyre csökkent, és az egyik fiú pár nélkül maradt.

– A szegedi szakintézményekből, de külföldiek is jelentkeztek a castingra, utóbbiak közül csak olyanokat vettünk számításba kollégáimmal, akik Magyarországon élnek. A sok érdeklődő reményeim szerint arról árulkodik, hogy a szegedi teátrum népszerű, aki ugyanis bekerül a csapatunkba az a 2021/2022-es évadra szerződést kap – magyarázta Hajdu Anita. Elmondta, a szempontok között szerepelt a gyors betanulási készség, a több műfajban való jártasság – hiszen operában, operettben, musicalben, gyermekeknek szóló zenés darabokban is szerepelnek –, a színpadon való megjelenés és a kisugárzás.

 

A délután során először a már említett 9 táncos mutatta meg, mit tud, majd hatot „kirostáltak”, és az utolsó castingra hárman maradtak. Nekik már egy kicsit színészi képességeiket is csillogtatni kellett, azt, miként tudják arcmimikával is megjeleníteni a hangulatot. A zsűrinek nehéz dolga volt, amit mi sem bizonyít jobban, hogy még nem tudott dönteni, kit, illetve kiket vegyenek fel. Ez a héten eldől.

Évados szerződésért vetélkedtek egymással a táncosok.

Fotó: Kuklis István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában