Szeged

2021.09.14. 15:06

Ments meg egy könyvet!

Ments meg egy könyvet! – ilyen feliratú táblával helyezett ki egy könyvekkel teli polcot Szegeden Horváth Péter lakása közelében a járdára.

K. A. R.

Követendő példa a szegedi férfi tette. Bárki csatlakozhat hozzá. Fotó: Horváth Péter

Fotó: Horváth Péter

Kezdeményezésének egy szegedi Facebook-csoportban adtak hangot a közösségi oldalon. Azt írta, évtizedek óta könyvek, tankönyvek, kiadványok készítésével foglalkozik, most pedig egy selejtezéssel egybekötött rendrakást tartott. Ennek eredménye lett az a sok könyv és DVD, amelyek most az utcán találhatók meg a polcon.

Követendő példa a szegedi férfi tette. Bárki csatlakozhat hozzá.
Fotó: Horváth Péter

Nem szerette volna ezeket a műveket fájó szívvel a hulladékudvarba vinni, ezért döntött úgy, hogy kihelyezi azokat egy polcra, hátha valaki még elolvasná Shakespeare összes művét, vagy a Medicina króni­káját, esetleg a Homeopátiát ta­­lálná érdekesnek. Mindegyik darab ingyen vihető.

Azt írta, hogy ha valaki szeretne csatlakozni a kezdeményezéshez, akkor rakja ki bátran a polcokra azokat a könyveket, CD-ket és DVD-ket, amelyektől meg akar válni. Vannak, akik szívesen viszik majd haza ezeket a kincseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában