Előadások és koncertek a szegedi városháza udvarán

2022.06.13. 15:43

Esküvő utáni kalamajkával nyit a nyári színház

Idén nyáron is színházzá alakul a szegedi városháza udvara. A Muzsikáló Udvar négy koncerttel, a Nyári Színházi Esték pedig három előadással várja a közönséget.

Koós Kata

A városháza udvarának nyári kínálatát ismertették. Fotó: Sándor Judit

Július 4-én este fél kilenckor nyílik meg a szegedi városháza kapuja a színházrajongók előtt. A Nyári Színházi Esték nyitóprodukciójaként Varsányi Anna Esküvő után című komédiáját tekinthetik meg a nézők Szilágyi Annamária rendezésében. Az előadást július 5-én és 6-án este is színre viszik. A Szegedi Nemzeti Színház dramaturgja és színésznője immár nyolc éve elmaradhatatlan résztvevője a nyári színháznak.

Általában egy esküvő után mindenki megkönnyebbül, de a mi darabunkban éppen akkor történnek az igazán izgalmas események. Az örömapa ugyanis agyament ötlettel áll elő. Mégpedig, hogy az egész famíliát elviszi nászútra Kazahsztánba – foglalta össze a kacagtató kalamajka forrását a rendező a programokat beharangozó sajtótájékoztatón hétfőn a városházán.  

Július 7-én egy keserédes komédia következik Összezárva címmel Oszvald Marika, Kossuth- és Jászai-díjas érdemes művész és Fodor Zsóka, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett színművésznő előadásában egy nyugdíjasotthon kulisszatitkairól. Július 18-án pedig Pokorny Lia meséli el életét egy különleges, zenés est keretében. Jegyek az IH Rendezvényközpontban, online, valamint az előadások előtt egy órával a helyszínen vásárolhatók. 

A Muzsikáló Udvar fellépőinek sorát a Margaret Island akusztikus koncertje nyitja július 25-én. Majd július 31-én este a Swing a' la Django zenekar lép színpadra az idei A Dal című műsorban közismertté vált Koszorus Krisztina közreműködésével. Augusztus 2-án Örkény István születésének 110. évfordulója alkalmából Az élet értelme címmel Mácsai Pál olvas fel Örkény egyperceseiből, cimbalmon kíséri majd Lukács Miklós. A városháza udvarának záróprodukciója pedig a neves operaénekes házaspár, Nánási Helga és László Boldizsár közös estje lesz augusztus 4-én Opera-szerelem címmel.

Ezt a műsort még soha sehol nem mutattuk be. A feleségemmel minden nap éljük az opera-szerelmet, az előadásban a szerelem különböző stációin haladunk majd végig – mondta el László Boldizsár.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában