Makó

2023.01.01. 20:00

Újévi koncert a béke jegyében - Fotók

A háború és a béke kérdései körül forgott Farkas Éva Erzsébet makói polgármester újévi beszéde, amelyet a Magán Zeneiskola koncertfúvós zenekarának hagyományos ünnepi koncertjén mondott el.

Szabó Imre

A koncertet a béke világnapján tartotta meg a zenekar. Fotó: Szabó Imre

A hangversenyt most 29. alkalommal rendezték meg. Ennek helyszíne volt már a régi városháza, az Erdei János sportcsarnok és a Hagymaház is. Most először a Návay-technikum tornacsarnokában rendezték meg, egymás után két koncertet tartottak. Ezúttal igazi kuriózummal indult az est, hiszen Csikota József karnagy-igazgató vezetésével az együttes nyitányként bemutatta Tóth Péter Petőfi-indulóját, ami a költő születésének 200. évfordulójára íródott, és ami egy nemzetközi dalszerző versenyen nemrégiben első díjat nyert.

– 2023-ra nem is kívánhatnék fontosabbat Makónak és minden makóinak, mint hogy ez az év is teljen békében – mondta a polgármester. Emlékeztetett rá, 2022 háborút hozott. Hozzon hát 2023 békét – kérte. 

– Legyen a béke az életünk része, vigyázzunk rá, óvjuk, ne engedjük a viszálynak, a széthúzásnak, a békétlenségnek. Éljük, és személyesen, illetve közösségeinkben is éltessük a békét – hívta fel a figyelmet. Ehhez kompromisszumokra van szükség. Felelősségteljesen és tudatosan kell tekintenünk a mára és a holnapra, meg kell becsülnünk azt, amink van, és meg kell találnunk a belső nyugalmunkat – tette hozzá. 

Utalt arra is, hogy az önkormányzat segítő programot indított, a makóiak mellé állt a bajban és lehetőségeihez mérten támogatja a rászorulókat. A város előtt álló nagyberuházások közül a Hagymatikum bővítését és a városrészek fejlesztését említette meg külön.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában