Szegedi hírek

2023.10.28. 16:11

Jubiláltak a csodákat alkotó petőfitelepiek – Galéria

Kiss Anna

Népszerű a tárlat, idén ötvenen jelentkeztek. Fotó: Török János

Mutassuk be a Petőfitelepen élő vagy a művelődési házban alkotó emberek munkáit – ez a gondolat fogalmazódott meg 21 évvel ezelőtt Gila Ferencben, Petőfitelep akkori önkormányzati képviselőjében, így most szombaton már a huszadik alkalommal nyitották meg a Petőfitelepi Amatőr Alkotók Kiállítását a helyi művelődési házban. Ötven alkotó remekművét lehet megtekinteni november 2-ig 8 és 20 óra között.

A megnyitón Gila Ferenc elmondta, 22 évvel ezelőtt került a látóterébe egy fafaragó család, akik a Szántó Kovács utcában éltek, majd néhány helyi alkotót szintén megismert, ezért kitalálta, hogy az alkotásaikból nyissanak egy tárlatot. Ennek akkora sikere lett, hogy egyre több alkotó jelentkezett, így megszületett az ötlet, hogy évente megrendezik az amatőr alkotók kiállítását a helyi művelődési házban – tette hozzá.

Szénási Róbert önkormányzati képviselő is jelen volt az eseményen, aki arról beszélt, hogy a gyermekek alkotók, mindegyikük készít valamit, amivel örömet okoz magának és másoknak is, azonban sokakból eltűnik ez az alkotóvágy a kor előrehaladtával. Hozzátette, ezért megbecsülendő, hogy a petőfitelepiek közül többekben megmaradt a gyermeki érzés és alkotnak, amivel mindannyiunk életét szebbé teszik.

A kiállítást Jarabekné Treplán Mariann, a Szent-Györgyi Albert Agóra hálózati igazgatóhelyettese nyitotta meg, aki kiemelte, a művekben ott van a kiállítókból egy kis darab, valamint a szeretetük is, melyekből egy hatalmas szeretet áll össze, amikor elkészül a tárlat. Úgy véli, az alkotás sok dologra megtanít, többek közt arra, hogy nem szabad feladni és újra kell kezdeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában