Szegedi hírek

2023.11.29. 20:28

A szeretet 16 arcán vezetik végig a közönséget – Galéria

Pénteken tartják A két Korea újraegyesítése című abszurd játék premierjét a Szegedi Nemzeti Színházban. A sajtónyilvános fotós próbán jártunk, ahol felültünk a sodró lendületű érzelmi hullámvasútra.

Koós Kata

Fotó: janostorok.com

Hány arca van a szeretetnek? 16 biztosan – derült ki A két Korea újraegyesítése produkció szerdai, sajtónyilvános próbáján. Az abszurd játékot pénteken mutatják be a Kisszínházban.

A közönség 16 különböző etűdnek lehet szem- és fültanúja, amelyek mindegyike a szeretet, valamint a két ember között kialakulni képes szakadék más-más minőségét mutatja be. Egy este alatt krimit, szappanoperát, romantikus vígjátékot, súlyos drámát és tragédiát is kapnak a nézők, akiket az alkotók valóságos érzelmi hullámvasútra ültetnek fel az előadás elején. A kacagást a gyomor összeszorulása követi, majd újabb vidámság következik, amely hirtelen nyugtalan csöndbe, majd elborzadásba csap át, hogy végül újból nevetésben oldódhasson fel a feszültség. A 16 egymást követő életmozaik sodrása egy pillanatra sem hagyja lankadni a figyelmet, a szemet, a szívet. Válás, munkahelyi intrika, zaklatás, pszichózis, féltékenység, kiábrándulás, viszonzatlan és színlelt szerelem egyaránt terítékre kerül.

A darab rendezője, Tárnoki Márk a közönségtalálkozón elmondta, a cím ellenére a történetekben nincs szó politikáról vagy országhatárokról. A 16 történet-töredék azonban húsba vágó valószerűséggel mutatja be, hogy két ember közötti szakadék mégis súlyosabb lehet, mint az a távolság, amely Észak- és Dél-Korea között húzódik. A mozaikokat a szereteten túl más kapocs is összefűzi. Mégpedig, hogy minden néző felfedezhet ismerős mondatokat az előadásban.

A rendező és Horváth Jenny díszlettervező a mozaikok közös helyszíneként egy hotel recepcióját idéző teret álmodott meg, amelynek minden ajtaja mögött más-más sors, probléma, vágy, vita, érdek, kötelék rejtezik.

A történetek számos karakterét Ács Petra, Borsos Beáta, Sziládi Hajna, Tánczos Adrienn, Kárász Zénó, Poroszlay Kristóf, Rédei Roland és Vici Zsolt kelti életre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában