Szegedi hírek

2023.11.11. 12:00

Alkotói tárlatvezetés Sárkány Győzővel a REÖK-ben

Sárkány Győző grafikus vezeti körbe az érdeklődőket Létidő című kiállításán. A Ferenczy Noémi-díjas Érdemes Művész a tárlat kurátorával, Nátyi Róberttel közösen tart bejárást a Reök-palotát betöltő életműtárlaton november 14-én.

Koós Kata

Fotó: Török János

Október 7-i megnyitója óta folyamatos az érdeklődés Sárkány Győző képzőművész Létidő című tárlata iránt. A REÖK-ben megrendezett, életmű-jellegű kiállítás csaknem 500 műalkotása reprezentatívan mutatja be azt az intellektuális és sokrétű alkotói tevékenységet, amely az elismert grafikus majdnem fél évszázados pályáját jellemzi. A tárlaton hagyományos eljárással készített és elektrografikák, tusrajzok, művészkönyvek, térinstallációk, vegyes technikával létrehozott alkotások sokasága képviseli Sárkány Győző egyéni stílusát, akinek összetett képi világában számos hatás érvényesül a szürrealizmustól a pop artig, a reneszánsz grafika nagymestereitől a kortárs művészeti ihletésig.

A Ferenczy Noémi-díjas, Érdemes Művész kiállító november 14-én újra Szegedre látogat, hogy személyesen vezesse be az érdeklődőket alkotói világába. A tárlatvezetés alkalmával Nátyi Róbert művészettörténész, a REÖK vezető kurátora lesz Sárkány Győző beszélgetőpartnere.

A kötetlen bejárás 14-én délután fél ötkor kezdődik. A részvétel előzetes regisztrációt követően a kiállítási belépőjegy megvásárlásához kötött, a regisztrációkat a [email protected] címen várják a szervezők. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában