Szegedi hírek

2023.12.02. 19:28

Hetvennél is több házikóból épült meg Mézes-telep

Egész napon át tartó szórakozásról és alkotásról gondoskodott a családok számára a Petőfi-telepi Művelődési Ház, ahol idén kilencedjére építették meg a Mézes-telepet. A helyi gyermekeket meglepetés is érte, a Mikulás látogatta meg őket.

Kiss Anna

Fotó: Karnok Csaba

Csodás muzsikaszó, forralt bor, több száz érdeklődő, kézműves portékák, workshopok és mézeskalács díszítés – ez fogadta azt, aki szombat délelőtt belépett a Petőfi-telepi Művelődési Házban, ahová még a Nagyszakállú is ellátogatott, hogy megajándékozza a gyermekeket, és jó tanácsokkal, szép szavakkal lássa el őket.

Az egyik teremben közben azon dolgoztak a helyiek, hogy idén is megépítsék mézeskalácsból Petőfitelepet. Farkasné Frecot Tünde, a ház vezetője lapunknak arról számolt be alkotás közben, hogy kilenc éve rendszeresen megrendezik ezt a programot és közösen megépítik a Mézes-telepet. Jelezte, nemcsak kézműveskedés, hanem érzékenyítés is zajlik, ugyanis az előre megsütött mézesházikók paneljeiért 1500 forintot kértek, a befolyt összeget pedig kiegészítette Szénási Róbert, a körzet képviselője, így 20 egyedül élő, rászoruló idősnek teszik szebbé a karácsonyt vásárlási utalvánnyal, élelmiszercsomaggal és szaloncukorral.

Kiemelte, az elkészült mézeskalács házikókat, templomokat, intézményeket átviszik a Fő téri templomba, ahol december 3-tól 14-ig lehet megtekinteni a több mint 70 mézeskalács-csodából megalkotott tárlatot. A kiállítás után minden család hazaviszi majd alkotását az ünnepre – tette hozzá.

Farkasné Frecot Tünde elmondta, miközben a Mézes-telep készült, a másik teremben a 27 helyi alkotóból létrejött Magocska Kézműves Baráti Kör tagjai várták délután négy óráig a családokat. Jelezte, ők olyan kézművesek, akik továbbadják a tudásukat, ugyanis a kiállított, megvásárolható termékeik közül egyet-egyet el lehetett készíteni szombaton. Így a saját kezűleg készített karácsonyi ajándékot is kipipálhatta minden jelenlévő.

Délután adventikoszorú-készítés is volt, majd a rendezvény 18 órától adventi gyertyagyújtással és komolyzenei koncerttel zárult. A gyertyát Szénási Róbert gyújtotta meg, a hangulatról pedig Bedő Gábor és a König Szalonzenekar gondoskodott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában