Csongrád, Szeged

2023.12.02. 11:00

Több mint száz adventi program

Kiss Anna

ILLUSZTRÁCIÓ: Czinege Melinda

Idén negyvenegy Tourinform iroda csatlakozott hazánkban a Magyar Turisztikai Ügynökség kezdeményezéshez, amelynek részeként a négy adventi hétvégén 114 programmal várják az érdeklődőket országszerte. A lapunkhoz eljuttatott közlemény szerint az ünnepi várakozás időszakát adventi városnézésekkel, tematikus sétákkal teszik még meghittebbé. A kezdeményezésbe bekapcsolódott irodák országosan elérhető adventi sétakínálata a csodasmagyarorszag.hu oldalon található. Az érdeklődők a programot szervező Tourinform irodáknál regisztrálhatnak és kérhetnek további tájékoztatást. Vármegyénkben Csongrádon és Szegeden december 9. és 16. között szerveznek majd sétákat.

Országszerte december 1. és december 23. között lesznek elérhetők az egész család számára minőségi időtöltést kínáló események. Ezek többségén ingyenesen lehet részt venni, a szervezők csupán előzetes regisztrációt kérnek. A programok túlnyomó része tematikus, vezetett gyalogos városnézés és adventi témájú séta lesz.

Zamárdiban például kürtőskaláccsal ajándékozzák meg a sétán résztvevőket, Mohácson játékos kincskereső túrára invitálják a gyerekeket, míg Zalakaroson a városi séta előtt mindenki elkészítheti saját adventi lámpását. Emellett Debrecenben „Mesélő falak” elnevezésű belvárosi street art sétára hívják az érdeklődőket, továbbá Esztergom ízes utazásra invitálja a látogatókat, akik egy másik túra során a város egykori híres lakójának otthonát bejárva a Babits család karácsonyait ismerhetik meg, miközben Gödöllőn az uralkodócsalád ünnepi szokásait tárják az érdeklődők elé a kastély környékét felfedező sétán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában