Szentes

2021.09.03. 15:43

Októberben indulhatnak a Színház és Film Intézet képzései

A Szentesen hamarosan induló művészeti és kulturális képzésekről tartottak kerekasztal beszélgetést a Koszta József Múzeumban.

M. A.

Együttműködés formálódik a város kulturális életének szereplői között. Fotó: Majzik Attila

Fotó: Majzik Attila

Mint Csányi János, a Színház és Film Intézet igazgatója beszámolt, már érkeznek a jelentkezések az intézmény Szentesre kihelyezett képzéseire.

– Érdeklődnek a színháztechnikai, a színész, táncos, a filmes szakmai- és a közművelődési szakember képzéseink iránt is. A színházi szakmában sok szakemberre van szükség, egyes területeken kifejezetten hiány van. Szentesnek hatalmas kulturális ereje van a helyi dráma tagozatnak köszönhetően, ezért is hoztuk a képzéseinket ebbe a városba – magyarázta az igazgató.

Együttműködés formálódik a város kulturális életének szereplői között. Fotó: Majzik Attila

Csányi János hozzátette, átlagosan hat-tíz fős osztályokkal dolgoznak, de ha nem jön össze a szükséges hallgatói létszám egy szaknál, a jelentkezők a pesti intézetükben elkezdhetik a félévet.

Arra számít, hogy két-három év szükséges ahhoz, hogy igazán beinduljon a városban az iskola. Az oktatói gárdával kapcsolatban kiemelte, szeretné, ha a tanárok egy része a szentesi szakmai környezetből érkezzen.

Ezzel a jelenlévő jövőbeni partnerek is egyetértettek: a Horváth Mihály Gimnázium részéről Tóth Tamás igazgató, a Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, Keller Jánosné, a Hangversenyközpont képviseletében pedig Kertész Ákos erősítette meg, hogy partnerintézménye lesz a Szentesen induló művészeti és kulturális képzéseknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában