Helyi kultúra

2021.12.30. 16:38

Rádiójáték Krisztus utolsó óráiról

A napokban tették elérhetővé a Szegedi Nemzeti Színház YouTube-csatornáján azt a hangjátékot, amelyet a társulat Szegezdi Róbert rendezésében alkotott meg a teátrum tavaszi zárva tartásának ideje alatt.

Munkatársunktól

Michel de Ghelderode Barabbás című darabját dolgozták fel. Szegezdi Róbertnek ez már a második rádiójáték-rendezése a szegedi színházban. 

– A dráma Krisztus utolsó földi óráinak szokatlan értelmezését nyújtja. A színdarab eleje történelmi hűségre törekszik, majd az események előrehaladtával egyre inkább egy avantgárd, szélsőséges látomás tárul elénk Barabbás, a kegyetlen bűnöző szemszögéből – olvasható a darab ajánlójában, amelyben hangsúlyozták, hogy a krisztusi szeretetet hirdető darab, ha formabontó eszközökkel is, de a hit mellett teszi le voksát. 

– Michel de Ghelderode Brecht kortársa volt, akihez hasonlóan nagyon erős színpadi dramaturgiai érzékkel írt drámát. Egészen egyedi nézőpontból tekint e bibliai történetre – mondta el lapunknak a rendező. 

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában