Szegedi hírek

2022.02.09. 19:37

Bemutatta legújabb verseskötetét Csontos Márta

Rendhagyó könyvbemutatón adott ízelítőt Csontos Márta legújabb verseskötetének műveiből az Andaxínház Alkotócsoport Versutazás című programjának keretében a Somogyi-könyvtárban szerdán.

Munkatársunktól

Geltz Péter budapesti színész, zenész előadásában hallgathatta meg a közönség a szegedi költőnő tizennyolc versét. Fotó: Kuklis István

 Geltz Péter budapesti színész, zenész előadásában hallgathatta meg a közönség 18 költeményét. Az előadó gitárjátékkal is színesítette a rendezvényt. 

A kötet a Carpe diem-kísérletek címet kapta. – Eredetileg a carpe diem azt jelenti, hogy „szakítsd le a napot”. Ezt átvitt értelemben úgy magyarázhatjuk, hogy éld meg az élet jó pillanatait, ne hagyd ki a lehetőségeket. Azért is szerepel a címben a kísérlet szó, mert ezt tulajdonképpen nem tudjuk igazán megtenni, hiszen egy csomó ember között élünk és nem szabad annyira önzőnek lennünk, hogy csak saját magunkra gondolunk. Azokat a lehetőségeket kell megragadni, amelyek nem önzők, hanem úgy késztetnek bennünket elégedettségre és boldogságra, hogy az egyidejűleg másoknak is ad valamit. Én ezt szeretném leszakítani, így szeretném majd egyszer megkapni a másik oldalra az útlevelemet – fejtette ki a szegedi költőnő, aki verseiben az emberi létezés leglényegibb kérdéseit és titkait vette górcső alá és vizsgálta filozófiai mélységekig. Közös gondolkodásra hívja költeményeivel olvasóit többek között az ember céljáról, félelemről és vágyakozásról, határokról és határtalanságról, elmúlásról és megújulásról, valamint az istenkeresésről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában