Megkönnyítik a jegyvásárlást

2022.10.04. 08:40

Közelebb kerül a színház

A kistelepülésekről is könnyen el lehet jutni a szentesi színielőadásokra. A jegyváltás leegyszerűsítésével az idősebb korosztálynak szeretnék megkönnyíteni a színházba járást.

Majzik Attila

Vidékről is egyszerű jegyet venni a színházba. Archív fotó: DM

Sok esetben gondot okozhat a jegyvásárlás, mivel jegyet csak személyesen vagy online lehet váltani. Online vásárlás esetén csak a bankkártyás fizetési mód alkalmazható, de az időseknek általában nincs netbankja, telekódja, így marad a személyes jegyvásárlás. Egy vidéki településről be kell utazni, ugyanakkor a pénztár csak korlátozottan van nyitva, emellett a buszra, vonatra is várni kell. Ezért a jegyváltás megkönnyítésére a színház létrehozott egy új szolgáltatást

 – számolt be Bertus Zoltánné Friedl Mónika közönségszervező.

A Tóth József Színház és Vigadó munkatársai megkeresték a Szentes környéki települések polgármestereit, akik a helyi művelődési központokkal együttműködve az ügy mellé álltak.

A könnyített jegyvásárlás lényege, hogy miután megjelent az aktuális előadás plakátja és felhívása, utána a színház közönségszervezője viszi el a települések művelődési házaiba a jegyeket, nyugdíjas és teljes árú belépőket vegyesen. A jegyeket így helyben, készpénzfizetéssel lehet megvásárolni, és csak az előadásra kell elutazni Szentesre. SZÉP-kártyás vagy bankkártyás fizetés esetén közvetlenül az előadás előtt is át lehet venni a jegyeket a pénztárban, azok nem kerülnek vissza automatikusan a nézőtérre, mint át nem vett jegyek.

Ezzel az új szolgáltatással inkább a középkorosztályt, az aktív időseket próbáljuk segíteni, akik a színházlátogatók zömét adják. A színház célja az lenne, hogy újra minél több látogatója legyen, és minél könnyebben elérhető legyen a jegyvásárlás. Erre jött létre a Közönségszervezés közösségi oldal, ami telefonon és üzenetben is elérhető. A kistelepülésen élők körében népszerű a dolog, nagyon örülnek, hogy nem kell utazgatniuk 

– mondta el Bertus Zoltánné.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában