Szegedi hírek

2022.11.08. 12:30

Olasz filmnapok a Belvárosi Moziban

Tizenkét friss, olasz filmet mutat be a 20. MittelCinemaFest – Olasz Filmfesztivál a budapesti Puskin és Tabán Moziban. Három filmet november 10. és 12. között a szegedi Belvárosi Moziban is vetítenek, ráadásul eredeti nyelven, magyar felirattal.

delmagyar.hu

Archív Fotó: Kuklis István

A Budapesti Olasz Kultúrintézet és a Cinecitta közös vetítéssorozatának csütörtöki, szegedi nyitófilmje Olaszország idei Oscar-nevezettje, a Nosztalgia lesz. Mario Martone filmjében Felice (Pierfrancesco Favino) negyven év távollét után tér vissza szülőföldjére, Nápoly elrettentő részébe, a Sanita városnegyedbe. Újra felfedezi a kerület helyeit, szabályait és a múltat, amely felemészti.

Pénteken A kolibri című drámát vetítik, amely az élet ősi erejének és annak a fáradságos küzdelemnek a története, amelyet mindenki nap mint nap megvív, hogy elviselje az olykor kibírhatatlannak tűnő dolgokat. A film Marco Carrera, a "Kolibri" egy fatális véletlenekből, óriási veszteségekből és mérhetetlen szerelmekből álló életének története.

Szombaton Paolo Virzi Velencei Filmfesztiválon díjazott Szárazság című filmjét vetítik, amelynek története szerint Rómában három éve nem esett eső, és a vízhiány felborítja a szabályokat és a szokásokat. A szomjazó és tilalmakkal teli városban mozognak a film szereplői, fiatalok és idősek, a társadalom peremén élők és sikeres emberek, áldozatok és haszonlesők. Miközben mindegyikük a saját megváltását keresi, életük egyetlen, egyszerre ironikus és tragikus szálon fonódik össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában