Szeged

2023.04.19. 20:30

Nagy sikerű tavaszi koncertet adtak a centerben - Galéria

K. A. R.

Alapítójuknak állítottak emléket szerda este. Fotó: Gémes Sándor

A Cantate Domino, az Ave Maria és a La Carita is felcsendült többek közt szerda este a Senior Centerben, ahol a Szeghy Endre Pedagógus Női Kar adott tavaszi koncertet. Repertoárjuk a barokk kortól egészen a mai korig felölelte a zenekultúrát.

Lapunknak az esemény előtt Szabó Katalin, a Szeghy Endre Pedagógus Női Kar karnagya elmondta, a hangversennyel az alapítójuknak, Mihálka György karnagynak, emeritus professzornak állítottak emléket, ugyanis idén 15 éve annak, hogy befejezte földi pályafutását. Megjegyezte, Mihálka György munkája által nagyon gazdag volt a kórus élete, ezt az örökséget szeretnék ápolni a koncerttel és a jövőben is.

A szerdai eseménynek vendége volt a Lassus Énekegyüttes, melynek előadásában többek közt Bartók Béla Tavaszát és Bolyongását, valamint John Leavitt Festival Sanctus című darabját is hallhatta a közönség. Emellett a Szeghy-kórus állandó zongorakísérője, Dombiné Kemény Erzsébet is bemutatkozott, ő Bartók Béla két művét, a Kanásztáncot és az Allegrrato-t adta elő. A két kar közös produkcióval is készült, Bárdos Lajos: Hej, igazítsad című művével szórakoztatták a nagyérdeműt.

Aki most lemaradt volna, a későbbiekben hallhatja és láthatja még a Szeghy Endre Pedagógus Női Kar előadását. Csatlakoznak ugyanis a KóSza, vagyis a Kórusok Szabadon programhoz, melynek részeként május 13-án a Kárász utcát töltik meg énekszóval. Ezután június végén Pomázra utaznak, ahol a templomban adnak majd koncertet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában