Szegedi hírek

2023.05.15. 15:51

Néptáncosok vették be három napra az Agórát – Fotók

T. K.

Fotó: Karnok Csaba

Három nap alatt ötvenegy gyermek és ifjúsági néptáncegyüttes mutatkozott be Szegeden az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztiválon. A Szent-Györgyi Albert Agórában minden eddiginél több, ezernégyszázötven fiatal kapott lehetőséget arra, hogy színpadra lépjen és megmutassa koreográfiáit. Míg az 1991-ben indult rendezvény kezdetben megyei volt, mostanra nemzetközivé nőtte ki magát, hiszen az ország számos pontjáról érkeznek ide csoportok, sőt idén voltak Szabadkáról, Temesvárról, Óbecséről, Újvidékről és Zentakunosról is. Így egyrészt népes hozzáértő közönség előtt lehetett összemérni a képességeket, ráadásul a legjobb 15 csoport színházi színpadon is felléphetett. Ők adták ugyanis a vasárnap délutáni gálaműsort a Szegedi Nemzeti Színházban.

 

Vármegyénkből deszki, hódmezővásárhelyi, csongrádi, szentesi, szegvári, domaszéki és baksi csoportok vettek részt a péntektől vasárnapig tartó programon, ahol ismét bebizonyosodott: szerencsére még mindig sokan vannak, akik hisznek Kodály Zoltán tanításában, miszerint már kicsi gyermekkorban fontos az ének és a zene tanulása, tanítása. Ezt pedig nem is lehetne élményszerűbben gyakorolni, mint a népzene és néptánc által.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában