Szegedi hírek

2023.07.29. 20:56

Szentes fúvószenekara muzsikált a Móra-parkban – Galéria

Arany T. János

A nagy sikerű nyári programsorozat, a térzene utolsó fellépője Szentes Város Fúvószenekara volt a Móra-parkban. Fotó: Török János

A nagy sikerű nyári programsorozat, a fúvószenekarok bemutatkozásának utolsó fellépője Szentes Város Fúvószenekara volt szombaton kora este a Móra-parkban. A koncerten klasszikus fúvószenekari művek, indulók csendültek fel a kellemes kora esti nyárban a Tisza partjához közel. Mint megírtuk, az elmúlt két évben minden júliusi szombaton telt ház fogadta a Móra Ferenc Múzeum előtt fellépő fúvószenekarokat. A nagy sikerre való tekintettel idén is folytatódott a programsorozat a parkban, amely a szentesi fúvósok szereplésével ért véget.

A Szentes Városi Fúvószenekar 1997-től egyesületi keretek között tevékenykedik. Az elmúlt években több versenyen, fesztiválon indult el a zenekar, ahol legtöbbször előkelő helyezést, minősítést ért el. A szakmai megmérettetések mellett fontos a hazai és külföldi fúvószenekarokkal való ismerkedés. A találkozások népszerűsítik a fúvószenét és erősítik az együttesek szakmai kapcsolatait. Csongrád, Bács-Kiskun és Békés vármegye számos fúvószenekarával több éve tartják a kapcsolatot, de szívesen ismerkednek az ország más részén lévő együttesekkel is. Az együttes tagjai között az általános iskolai tanulóktól a nyugdíjasig minden korosztály képviselteti magát van. A zenekar repertoárján a magyar történelmi indulóktól kezdve a klasszikus átiratokon keresztül a kortárs komoly- és könnyűzenéig szinte minden stílusú mű megtalálható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában