Szegedi hírek

2023.07.17. 14:00

Tábort nyertek a legügyesebb rejtélyfejtők - Galéria

Koós Kata

Rácz Tibor színművész volt a nyitónap sztárvendége. Fotó: Török János

Olvasni duplán megéri a Somogyi-könyvtárban. Ugyanis immár 8. éve hagyomány az intézményben, hogy az Északvárosi Fiókkönyvtárban nyári olvasótáborral ajándékozzák meg a legaktívabb és leglelkesebb kiskamasz olvasókat.

A kaland hétfőn kezdődött annak a húsz 3.-6. osztályos kisdiáknak, akik a január és június között zajlott Rejtélyek könyvtára pontgyűjtő játékot a legügyesebben teljesítették. A tábor megvalósításában idén is együttműködött a könyvtár, az önkormányzat és a Kultúrkör Egyesület. 

A táborozókat Tóth Károly, a városrész önkormányzati képviselője köszöntötte, aki elmondta, az Északvárosi Fiókkönyvtár igazi közösségi, kulturális bázis. 

 

Fontosnak tartjuk, hogy azok a következő generációk is megszeressék a könyveket, akik talán már nem a hagyományos könyvolvasás hívei. És, hogy ezt a szeretetet továbbadják

 – mondta Tóth Károly, majd hangsúlyozta, hogy a tábor korántsem csak olvasásra hivatott ösztnözni az ifjú táborozókat.

Az irodalom mellett ugyanis helyet kapott a programban a technológia is, délutánonként robotika foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek, és külső helyszínekre is ellátogatnak, például a levéltárba, valamint az ELI-ALPS Lézeres Kutatóintézetbe.

A tábor nyitónapjának sztárvendége Rácz Tibor színművész, a Szegedért Alapítvány 2023-as Gregor József díjasa volt, aki verset tanított a gyerekeknek, majd színészi pályájáról mesélt a táborozóknak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában