Szegedi hírek

2023.08.12. 07:00

Bemutatták az Ezeregy éjszakát - Galéria

Koós Kata

Szerelemből és kalandból is akad bőven a sok-sok humorral fűszerezett, szívmelengető produkcióban. Fotók: Karnok Csaba

Káprázatos látványvilág fogadta a Szegedi Szabadtéri Játékok idei, Dóm téri évada utolsó produkciójának közönségét. Az Ezeregy éjszaka ősbemutatóját pénteken tartották, és még további öt alkalommal tekintheti meg a közönség Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István varázslatos world musicaljét, amelynek minden előadására már hetekkel ezelőtt elfogytak az utolsó jegyek is. Így összesen 24 ezer néző lehet részese a különleges élménynek, amely során megelevenedik a mesés Kelet kalandokkal, furfanggal és bájjal, cselszövéssel, hatalomvággyal, sok-sok humorral és szerelemmel fűszerezett világa. 

 

Fület-szemet-szívet magas fokon gyönyörködtető produkció született. A közönség egyik meséből a másikba sodródik a varázslat hullámain. Együtt küzd Seherezádéval (Trokán Nóra), hogy a történetek erejével tapassza össze Sahriár király (Bányai Kelemen Barna) darabokra tört szívét, együtt utazik a merész Alival (Márkus Luca), hogy megmentse a naiv Harúnt (Tasnádi Bence), együtt kacag a több mint ezeréves palackfogsága során színjózanra száradt Dzsinnel (Mészáros Máté) és együtt szurkol az ádáz trónbitorló, Dzsáfár (Stohl András) bukásáért, aki szó szerint tűzbe hozza a közönséget. 

A lehengerlő látványvilág központi eleme, a gigantikus hagymakupola minden rétege új és új egzotikus helyszínt rejt, amelyek hangulatát a maximumra fokozza a háttér grandiózus ledfalain megelevenedő csodavilág. Juronics Tamás rendező-koreográfus gondoskodott róla, hogy a színpompás tömegjelenetek során a színpad minden zeg-zugában találjanak a fürkésző szempárok érdekességet. A szójátékokban dúskáló dalok fülbemászók, a történetek pedig ismerősek, mégis váratlan fordulatok sokaságával öltöztetik egészen új köntösbe az Ezeregy éjszaka meséit.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában