Szegedi hírek

2023.08.14. 14:00

Már 25 ezren látták az agyagkatonákat – Galéria

Egy fővárosi házaspár volt a Kína-kiállítás 25 ezredik látogatója hétfőn. A Móra Ferenc Múzeum igazgatója kiemelte: kevesebb mint 3 hónap alatt érték el ezt a magas számot, vagyis kijelenthető, hogy ez az elmúlt időszak egyik legsikeresebb tárlata.

Timár Kriszta

Kertész Róbert és felesége a fővárosból érkeztek Szegedre, ötnapos nyaralásuk egyik programja volt a múzeumlátogatás. Fotó: Karnok Csaba

A Kína-kiállítás 25 ezredik látogatóját köszöntötte hétfőn a Móra Ferenc Múzeum. Kertész Róbert és felesége a fővárosból érkeztek, ötnapos házassági évfordulós nyaralásuk egyik állomása volt a kultúrpalota. Mint mesélték, az agyagkatonákat 2011-ben, amikor a fővárosban mutatták be, nem tudták megnézni, így nagyon megörültek, amikor kiderült, hogy most Szegeden láthatók.

Az külön boldogság volt, hogy hétfőn is nyitva van ez a múzeum, így a vasárnapi szabadtéri előadás után most ezt is be tudtuk iktatni a programok közé

 – mondták. 

A 47 éve házasságot kötött párt Fogas Ottó múzeumigazgató ajándékcsomaggal köszöntötte. Mint fogalmazott, bő két és fél hónap alatt érték el a 25 ezres látogatószámot, hiszen a tárlat első része május végén nyílt meg. Kijelenthető tehát, hogy az elmúlt időszak egyik legsikeresebb kiállítása az ókori Kínát bemutató tárlat, amelynek egyik felében az agyagkatonák, másik részében pedig többek között az a jáde páncél látható, amelyből Európában jelenleg ez az egy van kiállítva.

A téma sokaknak érdekes, hiszen ismerik, szeretik, valószínűleg ez a siker titka 

– mondta Fogas Ottó. Hozzátette, az elmúlt időszakban főleg turisták nézték a kiállítást, legtöbben a fővárosól érkeztek. És bár jellege szerint nem családi tárlat, az interaktív részeknek köszönhetően sok gyerekes család is jön és hasznosan tudnak órákat eltölteni az épületben.

A kiállítás december 31-éig látogatható. A nyári időszakban hétvégente ajándék tárlatvezetéseket is tartanak, szombaton 11 és 18 órakor, vasárnap pedig 10.30-kor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában