Szegedi hírek

2023.08.27. 13:51

Tizenhárom produkció lesz látható az idei eSzínház Fesztiválon

Delmagyar.hu

A seregszemle ideje alatt a nézők számára korlátlanul lesznek elérhetők a Ciróka Bábszínház, a Dollár Papa Gyermekei, a FÜGE, a Játékszín, a Katona József Színház, a Madách Színház, a Radnóti Miklós Színház, a Spinoza Színház, a Stereo Akt, a Szegedi Nemzeti Színház, a Vörösmarty Színház, a Weöres Sándor Színház előadásai, valamint a TÁP Színház, a KultBazaar és a MASZK Egyesület közös darabjai - közölték a szervezők az MTI-vel.

A fesztiválra magyarországi és határon túli magyar színházak, valamint független társulatok pályázhattak előadásaikkal, amelyek közül a legjobbakat, valamit a legjobb alakításokat szakmai zsűri díjazza és több különdíjat is átadnak. A szervezők a nézők szavazataira is számítanak, ezek alapján ítélik majd oda a közönségdíjat.

A fesztivál célja a színházak értékes alkotásainak bemutatásán túl, hogy megmutassa, az online vetítésre adaptált előadások miképpen hoznak létre új látásmódot, új megközelítést, így új élményt a nézők számára.

A fesztivált szakmai beszélgetések, élő bejelentkezések és interaktív közönségtalálkozók is kísérik.

Minden előadás a fesztivál teljes időtartama alatt akár egyedi jegyvásárlással, akár bérlettel tekinthető meg, az ebből származó bevétel jelentős részét pedig a résztvevő színházaknak és társulatoknak juttatják el a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában