Szegedi hírek

2023.09.21. 10:19

Ismét megrendezik a Szent Gellért Fesztivált Szegeden

Delmagyar.hu

A koncertsorozat célja, hogy olyan komolyzenei eseményre hívja a közönséget, amely kifejezi és erősíti a hit és a művészet határokon átívelő kapcsolatát. Az október 2-ig tartó fesztiválon olyan művek csendülnek fel, amelyek Szeged gazdag zenei életét tovább színesítik és igazi komolyzenei ritkaságok.

A koncertek különleges hangulatát a szegedi székesegyház egyedülálló akusztikája és a Szegedi Dóm Látogatóközpont családias légköre biztosítja.

Szeptember 25-én Bogányi Gergely (zongora), Bogányi Bernadett (fuvola), Bogányi Bence (fagott) és Dent-Bogányi Clara (oboa) ad kamarakoncertet a Szegedi Dóm Látogatóközpontban. Szeptember 28-án ugyanitt Horti Lilla operaénekes, Yoon-Hee Kim hegedű- és Kerényi Mariann zongoraművész koncertezik, műsorukon Bach- és Faure-darabok szerepelnek.

Fennállásának 150. évfordulóját ünnepli a szegedi Karolina Iskola. Az évforduló alkalmából a dómban rendeznek ünnepi hangversenyt a Karolina Művészeti Iskola tanárai, valamint Sztathatosz Sebestyén és Demeter Dóra vendégművészek részvételével.

A fesztiválhoz minden évben kapcsolódik jótékonysági rendezvény. Október 1-jén a székesegyházban a Korábban Érkeztem Alapítvány javára ad hangversenyt a Magna Cum Laude és a Szegedi Szimfonikus Zenekar, melyet Gyüdi Sándor vezényel.

A sorozat zárásaként a lengyel Marianna Julia Zolnacz (fuvola), a Kínából érkező LiLa (cselló) és Érdi Tamás (piano) közreműködésével a Szent Gellért Fúvósok és az Anima Musicae Kamarazenekar koncertezik.

A fesztiválon három tudományos előadásra is várják az érdeklődőket: szeptember 27-én Párducz Árpád, Janka Zoltán és Pál József professzorok komplex módon mutatják be a zene és a tudomány összefüggéseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában